Ulft, Netherlands

Hootchie Koe keert terug met een 'chillweide'

Het driedaagse festival Hootchie Koe keert na een coronastilte van twee jaar in het eerste weekend van juli terug in Varsseveld. De line-up bestaat onder meer uit de nodige tributebands, terwijl er ook een 'chillweide' is ingericht voor de jeugd.
Anna Weirath | 7 juni 2022 11:45 | Aangepast op 7 juni 2022 11:45
Na twee jaar afgelasting vanwege de coronapandemie vindt het zomerfestival bij het Hofshuus aan de Leemscherweg dit jaar weer plaats vinden. Nieuw is een chillweide voor de jeugd. Op deze weide zullen dj's het hele weekend draaien om met name jongeren te vermaken. Verder is er veel ruimte voor muziek en theater. Gedurende het weekend treden onder meer Dilana, John Hayes, Dikke Dennis, Mr. Moto , Miller & The Tone Machine en H8ked on ABBA op. De zondag staat in het teken van ‘de Achterhoekse Beleving’ met bands als Boh Foi Toch en de Heinos.


Voorgaande jaren trok het festival zo’n vierduizend bezoekers, maar de organisatie hoopt dit jaar vijfduizend man te verwelkomen. “De eerste 1.400 tickets zijn al de deur uit”, vertelt medeorganisator Tom Wolterinck. ”Door corona liggen die namelijk al twee jaar bij de mensen thuis in de la.” Het belangrijkste op Hootchie Koe is volgens de organisatie dat zowel jong als oud zich vermaakt: "We zijn een echt familiefestival, dat zie je om te beginnen al aan de entreeprijzen. Want als je met het hele gezin komt, dan moet er natuurlijk genoeg geld overblijven voor de lekkere hapjes en drankjes.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Hootchie Koe|