Ulft, Netherlands

Hengelose Wesley Ankersmid staat aan de vooravond van zijn wegrace-avontuur

Foto: REGIO8
Het Bronckhorster dorp Hengelo staat aan de vooravond van de jaarlijkse wegraces op de Varsselring. Driehonderd coureurs scheuren zaterdag en zondag over het circuit, deze editie staan er twee Hengelose gezichten aan de start: De HAMOVE-voorzitter Hessel Lubbers en mede-Hengeloër Wesley Ankersmid.
Viggo Zweverink | 10 mei 2024 18:21 | Aangepast op 10 mei 2024 18:21
"Ik was eerst niet van plan om mee te doen, maar het bestuur heeft mij toch over de drempel geduwd om toch maar te rijden", zegt voorzitter Lubbers. "Ik ga dus ook lekker genieten op de baan." Hengeloër Ankersmid weet nog goed hoe het racevirus bij hem begon. "Ik ging altijd met vrienden naar de race toe, toen dachten wij al: 'Het zou mooi zijn als wij hier ook een keer aan mee kunnen doen'", zegt Ankersmid. "Dat bleef bij dromen, totdat wij drie jaar geleden de stoute schoenen aantrokken en allemaal een racemotor hebben gekocht."

Ankersmid deed vorig jaar ook al mee aan de races in Hengelo, toch stapt hij nu met een heel ander gevoel op de motor. "Vorig jaar was alles nieuw voor mij, toen was de spanning heel hoog", zegt de coureur. "Nu ik meer ervaring heb ben ik toch een stuk rustiger, we hebben vooral veel zin om aan het seizoen te beginnen."

Performance Racing Achterhoek
De kersverse coureur heeft zich aangesloten bij het Hengelose motorsportteam Performance Racing Achterhoek en rijdt het volledige wegraceseizoen, met races in Nederland, Duitsland, België en Tsjechië. "Dat kwam door vorig jaar, toen ik in Hengelo wilde rijden kon ik onderdak bij hen krijgen", zegt Ankersmid. "Toen ben ik een paar keer met hen mee geweest. Dat is zo goed bevallen dat ik dit jaar voor Performance Racing kan gaan rijden."

Vrijwilligers
HAMOVE-voorzitter Lubbers hoopt meer dan zesduizend bezoekers te verwelkomen en is blij dat alles tot nu toe soepel verloopt in zijn eerste jaar als voorzitter. Wel nam het maken van een stikstofberekening weer veel tijd in beslag. "Al die berekeningen moeten weer worden gemaakt en ingediend, dat is ieder jaar zo", zegt Lubbers. "Wij hebben zo'n fantastisch team met vrijwilligers, zij hebben zo veel ervaring en expertise dat het bijna vanzelf gaat."

Hengelo
Het is voor de twee Hengeloërs mooi om samen mee te doen op hun thuiscircuit. "Het is heel bijzonder om in Hengelo te rijden", zegt Ankersmid. "Wij rijden vaker dit jaar, maar om in je thuisplaats aan de start te staan blijft speciaal." Lubbers vindt het mooi om te zien dat Ankersmid ook dit jaar weer meedoet: "Hoe meer Hengeloërs, hoe beter, we hebben gezonde rivaliteit. Ik gun Wesley een podiumplek."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Lees meer over:

Varsselring|Hengelo|Wegrace|Hamove|

Lees ook

Leegstaande pastorie in Hengelo wordt doorstroomlocatie voor statushouders

Bronckhorst wil de leegstaande pastorie van de Sint Willibrorduskerk in Hengelo inzetten om twaalf s...

Franse coureurs overleden na crash tijdens wegrace Hengelo

De twee mannen die afgelopen zondag een ongeluk hebben gehad tijdens de wegrace in Hengelo zijn over...

Woningbouwplannen in Hengelo lijken uitvoerbaar, waterschap niet positief gestemd

Het college van Bronckhorst heeft nieuwe plannen gepresenteerd voor de bouw van 180 nieuwe woningen ...

Bronckhorst wil nieuwe 'kleinere' sporthal in Zelhem

Bronckhorst stapt af van het idee om Sporthal de Pol in Zelhem te verduurzamen en te renoveren en wi...

Bronckhorst vraagt inwoners mee te denken over nieuwe burgemeester

Bronckhorst vraagt inwoners om mee te denken over een nieuwe burgemeester. De opvolgster van Mariann...

Bronckhorst gaat tachtig jonge vluchtelingen opvangen naast gemeentehuis

De gemeente Bronckhorst gaat een opvang voor jonge vluchtelingen realiseren naast het gemeentehuis i...