Ulft, Netherlands

Helpende handen voor Mañana Mañana

Acht jongeren met een verstandelijke beperking krijgen van De Feestfabriek de kans om te helpen op het festival Mañana Mañana in Vorden. Het gaat om bewoners van De Wondere Wereld in Vorden, waar het idee van De Feestfabriek met veel blijdschap is ontvangen.
Tim Rondeel | 20 mei 2022 11:10 | Aangepast op 20 mei 2022 11:10
"We waren er meteen erg enthousiast over", aldus Wilma van Leeuwen, begeleidster bij de Wondere Wereld. "Omdat op deze manier onze jongeren weer een kans krijgen om mee te doen in de gewone wereld." De bewoners van het woon- en werkinitiatief in Vorden werken normaal gesproken ook al meerdere dagen bij bedrijven in de omgeving. De festivalorganisator hoopt met behulp van de Wondere Wereld een gedeelte van het personeelstekort te kunnen oplossen: "Het is een beetje een combinatie van beiden. We proberen onze personeelsgaten op te vullen met deze toppers en natuurlijk ook de inclusiviteit te versterken binnen ons bedrijf."

Dat de samenwerking een succes gaat worden ziet Van Leeuwen wel gebeuren: "Mañana Mañana heeft ook gezegd dat ze 1-op-1 begeleid worden door mensen van De Feestfabriek, dus volgens mij gaat dat helemaal goedkomen." Bewoner Wessel heeft alvast een leuke taak uitgezocht voor de vrijdag: "Ik ga artiesten begeleiden!" Volgens Garritsen bestaat het takenpakket van de helpers uit Vorden uit verschillende werkzaamheden: "Ze gaan artiesten begeleiden, bandjes omdoen bij mensen, tickets scannen, mensen verwelkomen bij de ingang, van alles wat."

Festivaldoop
Voor sommige bewoners van de Wondere Wereld wordt het bezoek aan Mañana Mañana een eerste keer op het festival. "Sommigen zijn er nog nooit geweest, maar ze zijn wel heel erg blij en vinden het super fijn om klussen te doen", laat de begeleidster weten die hoopt dat ze na het werken ook nog een rondje festival kunnen doen. "Dat wil ik heel graag met ze maar goed we moeten ook kijken of ze niet moe zijn geworden en misschien helemaal geen zin meer hebben." Wessel is er in ieder geval klaar voor: "We gaan dansen en zingen!"

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

Festival Mañana Mañana schuift een weekje op vanwege concurrentie

Mañana Mañana vindt volgend jaar een week later plaats dan eerder naar buiten was gebracht vanwege d...

Festival Zwarte Cross in korte tijd bijna volledig uitverkocht

Met op het hoogtepunt bijna honderdduizend wachtenden is de Zwarte Cross is zaterdag binnen korte ti...

Zwarte Cross presenteert nieuwe slogan: ‘Make Schik, Not War’

De Zwarte Cross heeft een nieuwe slogan gepresenteerd voor de komende editie van het festival in Lic...

Feestfabriek wil ondanks rode cijfers door met Mañana Mañana, onderzoek naar toekomst

De Feestfabriek heeft een intern onderzoek ingesteld naar de toekomst van Mañana Mañana. Ondanks een...

32e editie Huntenpop ondanks modder groot succes

Waar het grasveld tussen Ulft en Silvolde vrijdagavond nog mooi groen was, was dat zaterdag wel ande...

Festival Huntenpop gaat voor het eerst uitverkopen

Het festival Huntenpop gaat voor het eerst na 31 eerdere edities uitverkopen. De organisatie verwach...