Ulft, Netherlands

 

Gigantische Donald Duck in Geesteren

Het maïs groeit met rasse schreden bij akkerbouwers in de Achterhoek en dat bracht boer Willy Erinkveld uit Geesteren op een idee. Hij creëerde een maïsdoolhof van 15.000 vierkante meter groot in de vorm van het bekende stripfiguur Donald Duck.
Dean van het Laar | 7 juli 2022 13:54 | Aangepast op 7 juli 2022 13:54
"Het is iets dat we al jaren doen", zegt Erinkveld over het doolhof. "Meestal kiezen we een thema dat te maken heeft met de boerderij, maar vanwege het jubileumjaar van Donald Duck, hebben we dit jaar voor dat thema gekozen." Tijdens de tocht door het doolhof moeten gasten vijf opdrachten oplossen, waardoor ze meer te weten komen over het boerenleven. "We proberen altijd iets leerzaams mee te geven aan de kinderen", verklaart de boer. "Maar vaak zijn het juist de ouders die zeggen dat ze iets nieuws hebben geleerd."

Naast het doolhof, zijn ook de stallen met kalfjes toegankelijk voor bezoekers. "We vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de boerderij, want ik hoor steeds vaker dat de kinderen geen familie hebben die op de boerderij wonen", aldus Erinkveld, die glundert als hij vertelt over het agrarische leven. "Het boerenleven maakt mij trots, dus ik vind het mooi om dat over te dragen aan de jonge generatie."

'Wel drie meter hoog'
Het doolhof is de gehele zomer te bezoeken in Geesteren. "Het maïs groeit de aankomende periode nog door, dus bezoekers lopen straks tussen maïsstengels die wel drie meter lang kunnen worden", vertelt Erinkveld. "Het is dus niet zo gemakkelijk om zomaar weer uit het doolhof te lopen. Toch vinden de mensen de weg altijd weer terug. Ze kunnen tot eind september van het doolhof genieten, dan gaan het maïs eraf voor de oogst."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Donald Duck|doolhof|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Griezels laten bezoekers schrikken in Doolhof Ruurlo

Het doolhof in Ruurlo is de afgelopen twee woensdagavonden omgetoverd tot een griezeldoolhof. Sticht...