Ulft, Netherlands

Gelderse BBB-fractie wil verkeerslichten op beruchte kruising bij Etten

De provinciale BBB was vorige week te gast in de Achterhoek om een gevaarlijke verkeerssituatie bij Etten te bekijken. Fractievoorzitter Rik Loeters van de grootste partij van Gelderland wil dat er verkeerslichten komen op de beruchte kruising tussen de N317 en de Oude IJsselweg, ook heeft hij een mening over de afsluiting van de Dorpsstraat bij Laag-Keppel.
Tim Rondeel | Hidde Vinkenvleugel | 8 november 2023 15:49 | Aangepast op 8 november 2023 15:49
In het coalitieprogramma van de nieuwe Provinciale Staten staat dat de twintig meest onveilige plekken in Gelderland moeten worden aangepakt. Of de Oude IJsselweg/N317-kruising daaronder valt is nog niet duidelijk, wel was de provinciale BBB-fractie vorige week te gast in Etten om de verkeerssituatie onder de loep te nemen. “We gaan er zeker binnen de coalitie aandacht voor vragen”, zegt fractievoorzitter Loeters naar aanleiding van zijn bezoek. “We willen meerdere onveilige plekken zo spoedig mogelijk aanpakken.”

De beruchte kruising op de N317 is al tijden een doorn in het oog van inwoners van Oude IJsselstreek. Omwonenden maakten hun wensen recent nog duidelijk op een inwonersavond. Verkeerslichten, een tunnel, of een rotonde zijn de enige opties, zo was de boodschap. Volgens de BBB Gelderland is er één beste optie. “Het kan naar verhouding vrij gemakkelijk aangepast worden, namelijk door middel van stoplichten”, vertelt Loeters.

Dorpsstraat in Laag-Keppel
Een ander verkeersknelpunt in de Achterhoek is de kwestie Dorpsstraat in Laag-Keppel. Loeters, die in Didam woont, geeft aan zelf als mogelijke belanghebbende ook de mails te krijgen van de provincie om zijn mening te geven over de proef met de landbouwsluis bij Wehl. "Ik kan wel zeggen dat ik het niet helemaal logisch vind wat daar gebeurt", aldus de Didammer.

Nieuwe brug?
De roep om een nieuwe brug over de Oude IJssel als oplossing voor het Dorpsstraat-dossier wordt vanuit de Achterhoek steeds luider. Loeters vindt de nieuwe brug ook de beste optie, maar tevens lastig te realiseren: "Volgens mij kan er achterlangs iets aangelegd worden (Slieksstraat-tracé red.), maar dat is een dure optie, dus daar zou niet als eerste naar gekeken worden. Maar de afsluiting op zich werkt niet goed genoeg.”

Twintig meest onveilige plekken
Met het aanpakken van verkeerskwesties in de omgeving is de provincie volgens Loeters al druk bezig. De twintig meest onveilige plekken uit het coalitieprogramma moeten binnenkort naar buiten komen, het onderzoek hiernaar loopt. “De bedoeling is om deze zo spoedig mogelijk aan te pakken”, zegt de BBB-voorman, die daar geen specifieke datum aan koppelde.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Remco Geurts | Bart Sollman | 28 feb 2024 17:15

Lees ook

Den Haag maakt Achterhoek dialooggebied voor 'Elke Regio Telt'

De Achterhoek wordt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een sparringpartner om het gat tussen...

Twee personen gewond na 'geweldsincident' bij huis in Wehl

Twee personen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een geweldsincident bij een huis in Wehl. De pol...

Inwoners Ulft willen geliefd park behouden, petitie tegen bouw flexwoningen

Omwonenden van park de Zeskamp in Ulft hebben voor de raadsvergadering van Oude IJsselstreek een pet...

Vrachtwagens mogen weer door kern van Etten en Terborg rijden

Vrachtwagenchauffeurs mogen van de gemeente Oude IJsselstreek weer door het centrum van Terborg en E...

Hummelo blijft hopen op ontbrekende schakel: 'Neem ons serieus'

De landbouwsluizen zijn weg en de Dorpsstraat in Laag-Keppel is, in ieder geval voorlopig, weer open...

Nieuwe rotonde bij Beek alweer op de schop: 'Nu hufterproof maken'

De rotonde op de N812 tussen Babberich en Beek kan alweer op de schop. Een paar maanden geleden werd...