Ulft, Netherlands

Fractievoorzitter verlaat CDA Montferland en gaat alleen verder

John Teunissen stopt per direct als fractievoorzitter van CDA Montferland en gaat zelfstandig verder. Hij noemt een verschil van mening over de koers als reden, hij voelt te weinig vertrouwen van een deel van de fractie.
Jasper Hazelaar | 7 december 2023 17:02 | Aangepast op 7 december 2023 17:02
“Ik voel me al een geruime tijd niet meer thuis in de fractie van het CDA Montferland”, aldus Teunissen. “Mij bekroop steeds vaker het gevoel dat een aantal fractieleden hun eigen standpunt belangrijker vinden dan het (algemeen) belang van de gemeente Montferland of van de partij.” Teunissen gaat voorlopig zelfstandig verder, waardoor er opnieuw een eenpitter bijkomt in de politiek onrustige gemeente. Eerder splitste Joost Gerritsen zich af van Lijst Groot Montferland, hij ging verder als Daadkracht.

Het is sowieso politiek onrustig in de grensgemeente. Tot nu toe sneuvelden twee wethouders tijdens deze periode, terwijl ook andere raadsleden van partij switchten. Zo stapte Toon Schepers uit Helder. Dit jaar sloot hij zich aan bij Lokaal Belang, waar hij fractievoorzitter is. Lokaal Belang-fractievoorzitter John van Schriek stapte juist weer over naar de VVD.

‘Draag bij aan onrust’
Teunissen trekt wat dat betreft het boetekleed aan. “Ik realiseer me terdege dat ik met dit besluit bijdraag aan de toch al bestaande onrust binnen de gemeente Montferland”, aldus de inwoner van ’s-Heerenberg. “Dat spijt mij oprecht. Maar als ik voel dat mijn eigenwaarde in de knel komt dan trek ik een streep.”

‘Bevorderlijk is het niet’
CDA-raadslid Jurge Menting laat de officiële partijvisie aan anderen, maar vindt het wel teleurstellend: “Ik loop al tien jaar mee hier in de raad, maar het is de afgelopen periode wel erg dynamisch geworden. Dit helpt niet voor het vertrouwen, dat zal duidelijk zijn. Bovendien is het niet bevorderlijk voor de politiek, want met minder partijen kom je eerder tot besluiten.”

'Aan de fractie'
Het partijbestuur van CDA Montferland dankt Teunissen voor zijn tijd bij de partij. “We hebben het bericht binnengekregen en hebben hem gesproken”, meldt Diede Balduk, die nog niet vooruit wil lopen op een nieuwe fractievoorzitter. “Het is nu aan de fractie hoe ze het verder in willen kleden. We bedanken John voor zijn inzet.”

Foto: REGIO8

Lees ook

Den Haag maakt Achterhoek dialooggebied voor 'Elke Regio Telt'

De Achterhoek wordt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een sparringpartner om het gat tussen...

Niet ontploft vuurwerk gevonden in 's-Heerenberg, EOD sluit straat af

De Explosieven Opruimingsdienst is zondag uitgerukt naar 's-Heerenberg vanwege niet ontploft vuurwer...

Inwoners Ulft willen geliefd park behouden, petitie tegen bouw flexwoningen

Omwonenden van park de Zeskamp in Ulft hebben voor de raadsvergadering van Oude IJsselstreek een pet...

Ravage op weg tussen 's-Heerenberg en Emmerik na ernstig ongeval

Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Deventer en twee Duitse automobilisten zijn maandagochtend zw...

Vrouw neemt binnenbocht en botst frontaal op tegenligger bij Zeddam

Twee automobilisten zijn dinsdagavond frontaal op elkaar gebotst op de weg tussen ’s-Heerenberg en Z...

Gerritsen begint nog geen procedure tegen Montferland: ‘Eerst een gesprek’

Zelfstandig raadslid Joost Gerritsen begint voorlopig geen juridische procedure tegen de gemeente Mo...