Ulft, Netherlands

 

Extra laag op bovenwoning Winterswijk lijkt van de baan

De bouw van een extra laag op een bovenwoning in Winterswijk lijkt van de baan. Het college wil de omgevingsvergunning voor de bouw in tweede instantie mogelijk intrekken.
Domien Esselink | 1 november 2022 13:54 | Aangepast op 1 november 2022 13:54
De bouw is in strijd met het bestemmingsplan, zo werd maandag tijdens een hoorzitting bij de bezwarencommissie direct duidelijk. Een medewerker van de gemeente erkende dat de omgevingsvergunning voor de bouw van een extra verdieping op een bovenwoning mogelijk tóch wordt geweigerd. "Dat is zoals we er momenteel in staan", verklaarde de medewerker. "De gemeente had de vergunning eigenlijk niet moeten verlenen en neemt die in heroverweging. De stedenbouwkundige heeft een negatief advies gegeven en de gemeente heeft steekjes laten vallen. Excuses vanuit het college daarvoor. Dat is vervelend voor de initiatiefnemers en de buurt."

Het betreffende pand aan het eind van de Misterade, op het 'Spekende', loopt aan de achterzijde door naar huizen aan de Goudvinkenstraat. Boven de winkel in de Misterade is een bovenwoning met plat dak en daar bovenop willen de initiatiefnemers een dakkapel met schuine kap laten bouwen. Volgens bezwaarmakende buren is het een extra etage en wordt het pand daardoor exorbitant hoog met een derde laag.

Vrees voor overlast
Bovendien komt het pand aan de achterkant uit op een steeg die tussen twee woningen aan Goudvinkenstraat uitkomt. Een buurman aan die steeg, met recht van overpad, vreest nog meer overlast en 'maakt zich zorgen over de privacy en de veiligheid'. De steeg is niet berekend op de inzet van hulpdiensten.

Achterhoedegevecht

De mededeling vanuit de gemeente leek de zitting bij de bezwarencommissie tot een formaliteit te maken. De discussie spitste zich alleen nog toe waar het betreffende pand nu eigenlijk gesitueerd is. Aan de Goudvinkenstraat, zoals de initiatiefnemers stelden? Of aan de Misterade, zoals de gemeente het zag? Dat leek een achterhoedegevecht, een derde etage past sowieso niet in het bestemmingsplan, aldus de gemeente.

Flatgebouw
De bezwarencommissie kreeg, wellicht ten overvloede, van een buurvrouw nog een extra argument mee. Voordat de commissie op haar beurt weer een advies geeft aan het college. "We kijken al tegen een hele hoge muur aan", vertelde de buurvrouw. "Als de bouw doorgaat wordt het een flatgebouw naast ons."

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Winterswijk|college|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Toch een kerstgevoel op de covid-afdeling

De kerstdagen vieren in het ziekenhuis, dat is misschien niet de eerste plek waaraan je denkt om Ker...

Automobiliste overlijdt na ongeval bij Vragender

Een 59-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde is zondagochtend om het leven gekomen bij een ongeval ...

Man uit Hasselt opgepakt voor overval in Winterswijk

Een man heeft maandagavond een overval gepleegd op een supermarkt in Winterswijk. Later in de nacht ...

Stikstofprobleem? Juist zorgen om terugloop aantal boeren in Winterswijk

Oud-burgemeester Paul van Erkelens maakt zich zorgen over de terugloop van het aantal boeren in Wint...

Verkeersoverlast door snoeien van bomen langs de N319

In opdracht van de provincie Gelderland worden vanaf half januari ongeveer 1.500 bomen langs de N319...

Vrachtwagen op zijn kant bij Winterswijk

Een Duitse vrachtwagen is dinsdagochtend in het buitengebied van Winterswijk in de berm beland en da...