Ulft, Netherlands

Duitse deelstaat waarschuwt vakantiegangers

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wordt deze zomer extra ingezet op het controleren en waarschuwen van vakantiegangers. De politie heeft de opdracht meegekregen om het aantal ongevallen in de Duitse deelstaat terug te dringen.
Jasper Hazelaar | 20 juli 2022 16:05 | Aangepast op 20 juli 2022 16:05
“Wees attent, houd je aan de regels en concentreer je tijdens het rijden op het verkeer en niet op je telefoon”, is de boodschap van Herbert Reul, minister van Binnelandse Zaken van Noordrijn-Westfalen. “Denk vooral aan je familie, die in de auto zitten en voor wie je verantwoordelijk bent.” Om de extra controles aan te kondigen werd recent een persmoment georganiseerd bij een controlepost op het politiebureau in Düsseldorf, langs de snelweg A3. Reizigers konden daar onder meer informatie krijgen over mogelijke gevaren op de weg.

Binnen Noordrijn-Westfalen zijn zorgen over het aantal ongevallen dat in en buiten de vakantietijd plaatsvindt. In 2021 waren er ruim 1.200 ongevallen op snelwegen in de deelstaat vanwege het niet houden van voldoende afstand. In iets minder dan tweeduizend gevallen was een te hoge snelheid de oorzaak.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.


Foto: REGIO8 (archief)

Lees meer over:

vakantiegangers|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

Waarschuwing voor topdrukte door vakanties én EK

Wie tussen 14 juni en 14 juli met de auto de grens over wil steken naar Duitsland, moet rekening hou...