Ulft, Netherlands

DRU krijgt opdracht om de Spektakeltoer te organiseren

Oude IJsselstreek heeft het DRU Industriepark de opdracht gegeven om de organisatie van de Achterhoek Spektakeltoer over te nemen. Althans, dat staat in de programmabegroting van de gemeente. Oprichters Hans en Rita Keuper hebben aangegeven te stoppen met de organisatie na afgelopen editie.
Bart Sollman | 13 oktober 2023 09:46 | Aangepast op 13 oktober 2023 09:46
Het echtpaar Keuper was daarom al enige tijd opzoek naar goede opvolging om het jaarlijkse evenement voort te zetten. De toekomst van de Spektakeltoer lijkt nu gered. “Ik heb inderdaad ook gelezen dat wij die taak krijgen", zegt de dit jaar gestarte DRU-directeur Gerk van der Wal. "We hebben het maar als groot compliment opgevat dat de gemeente ons dat vertrouwen geeft. We zijn niet naïef, maar toen we het lazen was het wel een verrassing. We zien het als een erg voortvarende uitnodiging.” Hij geeft aan nu wel echt serieus na te denken over het organiseren van het evenement.

Wethouder John Haverdil houdt wel een slag om de arm: “We moeten voor deze programmabegroting natuurlijk eerst nog groen licht krijgen van de gemeenteraad.” Dat de opdracht als een verassing voor Van der Wal kwam, noemt Haverdil logisch: “We zetten dat erin om vervolgens de politieke en alle andere smaken te proeven. Toch is het wel een logische keuze, zeker gezien de subsidierelatie die de gemeente met de DRU heeft.”

Vraag naar vervolg
Tijdens de laatste editie van de Achterhoek Spektakeltoer was ook wethouder Haverdil aanwezig: “Veel mensen spraken me aan, ze vroegen of ik me vanuit de politiek niet hard kon maken voor het behoud van het evenement.” Dat zette het college aan het denken. Resultaat is dus dat de gemeente het vertrouwen aan de DRU geeft om een dergelijk evenement te organiseren. “We noemen het ook een vorm van een cultuurfestival”, zegt Haverdil. “De DRU zal er ongetwijfeld een eigen draai aan geven.”

Spektakeltoer gered?
Achter de schermen was Van der Wal al in gesprek met Hans en Rita Keuper en andere partijen. De directeur kan nog niet definitief bevestigen dat de Achterhoek Spektakeltoer hiermee gered is: “Wij zijn geen Hans en Rita met jaren ervaring. We zijn nu op verschillende manieren aan het onderzoeken wat het mogelijke vervolg kan zijn.” Volgens Haverdil is de oplossing heel dichtbij: “Als het allemaal lukt dan is de Spektakeltoer toch op één of andere manier gered.”

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Jasper Hazelaar | Viggo Zweverink | 13 mei 2024 14:30

Lees ook

Onzekerheid over toekomst deert jarig Huntenkunst (nog) niet

Meer dan tweehonderd kunstenaars gebruiken de SSP-HAL op het DRU-terrein in Ulft eind mei als exposi...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Schreurs in tranen door eerste erepenning van Oude IJsselstreek

De allereerste erepenning van de gemeente Oude IJsselstreek is voor Herman Schreurs. Donderdagochten...

Treinfanaten halen hart op met 'Amerikaanse' spoorbanen in Ulft

Liefhebbers van modeltreinen konden afgelopen weekend hun hart ophalen op het DRU Industriepark in U...

Triatleet en kickbokster in de prijzen bij Sportverkiezing Oude IJsselstreek

Triatleet Ralf Scholten en kickbokster Romy Loevering zijn vrijdagavond in de prijzen gevallen tijde...

Na veel gepuzzel is er toch plek voor Montferland in de Achterhoek

Negen raadsleden uit Montferland sluiten maandagavond voor het eerst aan bij de vergadering van de A...