Ulft, Netherlands

Dorpsstraat in Laag-Keppel vanaf maart weer afgesloten

De Dorpsstraat in Laag-Keppel is vanaf maandag 20 maart afgesloten voor doorgaand verkeer. Door het aanleggen van een landbouwsluis, in eerste instantie als proef op de Wehlsedijk, moet de verkeersimpasse in het stadje worden doorbroken.
Jasper Hazelaar | 27 februari 2023 22:05 | Aangepast op 27 februari 2023 22:05
De aanleg van de landbouwsluis op de Wehlsedijk, tussen de brug en de TOP, is een eerste proef. Vanaf 20 maart tot 20 juni wordt de sluis geplaatst op deze locatie. Daarna wordt de landbouwsluis verplaatst naar een tweede proeflocatie op de N814, vanuit Laag-Keppel vlak na de rotonde met de Barlhammerweg. Hier ligt de landbouwsluis van 21 augustus tot 20 november. Tijdens de proef is er een omleiding ingesteld via Doetinchem, vanuit Laag-Keppel over de Rijksweg, Keppelseweg, Europaweg N317 en de Liemersweg N813.

De Dorpsstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer omdat het kleine woonstraatje niet is ingericht voor de hoeveelheid verkeer die er gebruik van maakt. Ook wordt de Hummeloseweg zo ontlast. Vorig jaar zorgde de afsluiting van de Dorpsstraat, toen vanwege werk aan de Keppelseweg in Doetinchem, voor grote onvrede in onder meer Laag-Keppel, Hummelo en Wehl. Ondanks het indienen van meerdere zienswijzen, besloot de provincie de proef met de landbouwsluizen door te zetten.

Bal bij gemeente en provincie
De resultaten van de proef met de landbouwsluis, die eigenlijk in januari had moeten starten, worden besproken in een projectgroep met vertegenwoordigers van de provincie en de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar. Ook wordt een lokale klankbordgroep hierbij betrokken. “Dat advies wordt meegenomen in de verdere afwegingen om te komen tot een definitieve oplossing voor een verbeterde verkeerssituatie op de Dorpsstraat en Hummeloseweg”, aldus de provincie.

Geen nieuwe weg
Uiteindelijk moeten de gemeente Bronckhorst en de provincie een besluit nemen. Duidelijk is dat een groep in ieder geval ontevreden zal zijn. De aanwonenden van de Dorpsstraat wachten al tijden op een oplossing, terwijl ondernemers en andere inwoners vrezen voor de bereikbaarheid. De oproep
vanuit de omliggende dorpen om een nieuwe weg aan te leggen vanaf de Sliekstraat N814 naar de Weemstraat N815 bij Wehl vond geen gehoor op het provinciehuis.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees ook

Annette Bronsvoort al tien jaar ‘helemaal op mijn plek’ in Oost Gelre

De eerste dag herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. Een grote banner van de Feestfabriek bi...

Hardrijders opgelet, flitsmarathon van politie ook in Achterhoek

In het kader van een Europese flitsmarathon van Roadpol controleert de politie vrijdag ook extra op ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Bronckhorst sluit deur voor zoekend Doesburg niet op voorhand

De openlijke flirt van de Stadspartij Doesburg om aan te sluiten bij de Achterhoek is ook binnengeko...

Olburgenaar Munneke benoemd als Officier in de Orde van Oranje Nassau

Marten Munneke uit Olburgen heeft zaterdag uit handen van minister Pia Dijkstra een hoge onderscheid...

Bijna kwart miljoen euro nodig voor saneren vervuilde grond in Didam

Montferland verwacht bijna een kwart miljoen euro nodig te hebben om vervuilde grond onder een straa...