Ulft, Netherlands

Dorpsstraat in Laag-Keppel vanaf maart weer afgesloten

De Dorpsstraat in Laag-Keppel is vanaf maandag 20 maart afgesloten voor doorgaand verkeer. Door het aanleggen van een landbouwsluis, in eerste instantie als proef op de Wehlsedijk, moet de verkeersimpasse in het stadje worden doorbroken.
Jasper Hazelaar | 27 februari 2023 22:05 | Aangepast op 27 februari 2023 22:05
De aanleg van de landbouwsluis op de Wehlsedijk, tussen de brug en de TOP, is een eerste proef. Vanaf 20 maart tot 20 juni wordt de sluis geplaatst op deze locatie. Daarna wordt de landbouwsluis verplaatst naar een tweede proeflocatie op de N814, vanuit Laag-Keppel vlak na de rotonde met de Barlhammerweg. Hier ligt de landbouwsluis van 21 augustus tot 20 november. Tijdens de proef is er een omleiding ingesteld via Doetinchem, vanuit Laag-Keppel over de Rijksweg, Keppelseweg, Europaweg N317 en de Liemersweg N813.

De Dorpsstraat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer omdat het kleine woonstraatje niet is ingericht voor de hoeveelheid verkeer die er gebruik van maakt. Ook wordt de Hummeloseweg zo ontlast. Vorig jaar zorgde de afsluiting van de Dorpsstraat, toen vanwege werk aan de Keppelseweg in Doetinchem, voor grote onvrede in onder meer Laag-Keppel, Hummelo en Wehl. Ondanks het indienen van meerdere zienswijzen, besloot de provincie de proef met de landbouwsluizen door te zetten.

Bal bij gemeente en provincie
De resultaten van de proef met de landbouwsluis, die eigenlijk in januari had moeten starten, worden besproken in een projectgroep met vertegenwoordigers van de provincie en de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar. Ook wordt een lokale klankbordgroep hierbij betrokken. “Dat advies wordt meegenomen in de verdere afwegingen om te komen tot een definitieve oplossing voor een verbeterde verkeerssituatie op de Dorpsstraat en Hummeloseweg”, aldus de provincie.

Geen nieuwe weg
Uiteindelijk moeten de gemeente Bronckhorst en de provincie een besluit nemen. Duidelijk is dat een groep in ieder geval ontevreden zal zijn. De aanwonenden van de Dorpsstraat wachten al tijden op een oplossing, terwijl ondernemers en andere inwoners vrezen voor de bereikbaarheid. De oproep
vanuit de omliggende dorpen om een nieuwe weg aan te leggen vanaf de Sliekstraat N814 naar de Weemstraat N815 bij Wehl vond geen gehoor op het provinciehuis.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

Lees ook

Auto in brand na eenzijdig ongeluk bij Toldijk

Een auto met daarin een gezin is zaterdagavond in het buitengebied van Toldijk tegen een boom gebots...

Dorpsstraat bij Laag-Keppel wordt afgesloten

De Dorpsstraat in Laag-Keppel wordt op korte termijn tijdelijk afgesloten voor al het doorgaande ver...

Geen aanpassing aan plan voor Dorpsstraat in Laag-Keppel

De provincie en Gemeente Bronckhorst blijven achter het plan staan dat moet leiden tot het afsluiten...

Laag-Keppel en Hummelo decor voor vierde boek Kevin de Haan

Het vierde deel van de detectivereeks van schrijver Kevin de Haan ‘De Vlucht van de Manege’ spee...

Buddy's blijven buitenlandse burgers binden in Bronckhorst

Nieuwe buitenlandse inwoners van de gemeente Bronckhorst kunnen via het Buddy to Buddy-project een v...

Montferland moet geen Achterhoekse bananenrepubliek worden

COMMENTAAR | Politiek Montferland staat wéér in brand. Na de ‘burgemeesterbreuk’ is er nu een ...