Ulft, Netherlands

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Foto: REGIO8
De Doetinchemse muziekdocent Arn Kortooms is met de Fortunate Sons opeens een landelijke bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Met hun eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival werden ze tweede, waarmee ze vier optredens hebben gewonnen in een afgeladen Ziggo Dome.
Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 februari 2024 12:42 | Aangepast op 20 februari 2024 12:42
“Het is wel gek om te ervaren dat we door zo’n televisieprogramma opeens een populariteit krijgen, terwijl we dit al jaren doen”, zegt Kortooms, in het dagelijks leven muziekdocent op het Almende College. Al sinds 2019 is hij lid van de coverband Fortunate Sons. “Met dezelfde liedjes, dezelfde mensen en dezelfde theatershow. Maar doordat je op televisie bent, staat er opeens een rij van mensen die met je op de foto willen. Dat is wel grappig om te ervaren.”

Op zijn Almende College in Silvolde moest de Fortunate Sons-bassist het eindresultaat geheim houden, tót deze week. “De opnames zijn al een tijd afgerond, dus ik zat een beetje op mijn handen”, zegt de glunderende muziekdocent. Na de uitzending van zaterdagavond, werd Kortooms onthaald als een held: “Collega’s feliciteren je. Leerlingen spreken je in de gang aan, geven handjes en gaan klappen en juichen. En natuurlijk vragen ze of ze mee mogen naar de Ziggo Dome, maar die is al uitverkocht...”

Van Ziggo Dome naar GelreDome
Van 12 tot en met 14 maart is het zover. Dan geven de Fortunate Sons vier optredens in een volledig uitverkochte Ziggo Dome, maar sowieso is de agenda van de band ontploft. “Er komen leuke dingen aan”, zegt Kortooms, met gevoel voor understatement. “In september spelen we in het Gelredome bij The Tribute XL. Maar ook de theatertour… Sinds de eerste uitzending op 6 januari is álles uitverkocht. Maart 2025 in Hogeveen, zelfs dat is al uitverkocht. Dat is wel even surrealistisch.”

‘Alleen maar leuker’
Ook na bijna vijf jaar is Kortooms nog niet klaar met het spelen van de baspartijen van CCR. “Het gaat om de liedjes, het zijn gewoon ontzettend goede liedjes die blijven hangen. De kick zit hem in het samenspelen met de band. Dat is een geoliede machine, en dat wordt alleen maar leuker. Ik verbaas me er soms over hoeveel leuker ik het ga vinden.”

Lees ook

Honkballers willen aan de slag met nieuwe club in Doetinchem

Voetbal, hockey, tennis, atletiek, rugby. Allemaal sporten die beoefend kunnen worden bij een Doetin...

Nieuw kinderboekenfestival in het centrum van Doetinchem

Voor het eerst vindt er een heus Kinderboekenfestival plaats in het centrum van Doetinchem. Van het ...

Orion-volleyballers één winst verwijderd van kampioenschap

De volleyballers van Active Living Orion kunnen woensdag landskampioen worden. De Doetinchemmers won...

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl in race voor Gouden Strop

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl is genomineerd voor de Gouden Strop. Met haar boek 'Het perfecte ...

Doetinchem start lobby voor nieuw asielzoekerscentrum in Achterhoek

De Achterhoek moet flinke stappen zetten om voldoende asielzoekers op te vangen. Vanuit het Rijk zij...

Inwoners willen meer relaxen en loungen in centrum Doetinchem

Het idee om verschillende zit- en relaxvlonders te plaatsen in de Doetinchemse binnenstad, is tijden...