Ulft, Netherlands

Doetinchemse hockeyers kijken naar de toekomst met spiksplinternieuwe innovatief hockeyveld

Foto: REGIO8
De Doetinchemse hockeyclub DHC is de trotse eigenaar van een spiksplinternieuw dry hockeyveld. In samenwerking met Antea Group Nederland en Buha Doetinchem werd het veld eerder deze maand aangelegd. Voor de betrokken partijen speelt innovatie een belangrijke rol.
Mees Pelgrim | Mack Delleman | 27 mei 2025 17:17 | Aangepast op 27 mei 2025 17:17
“Toen de kans voorbij kwam om het oude zandveld te vervangen, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden”, aldus Arno Derksen van Buha Doetinchem. “Antea Group kwam al snel met de oplossing om te kijken naar een ‘dry’ hockeyveld. Daarmee kunnen we een flinke stap in de toekomst zetten.”

Frodo Jansen, voorzitter van hockeyclub DHC, is erg blij met de komst van het nieuwe veld. “Zo’n veld biedt mogelijkheden om aan alle teams de optimale spelomstandigheden aan te bieden. Deze ontwikkeling met een droog veld is, ook internationaal gezien, wel de toekomst. Daar mogen we nu dus als Doetinchem op inhaken”, aldus Jansen.

Groot voordeel
Het nieuwe veld heeft een groot voordeel ten opzichte van de andere velden. “Je hebt natuurlijk een hele installatie voor het nat houden van de speelvelden. Die ontbreekt op dat veld, dus dan heb je die onderhouds- en sproeikosten daar niet meer. Dat is voor in de toekomst en qua duurzaamheid een belangrijke stap die we kunnen maken”, vervolgt Jansen.

Toch is het veld niet geheel onderhoudsvrij. “Wat je doet met het veld, is het reguliere onderhoud. Het borstelen en het schoonhouden van algen gebeurt een aantal keer per jaar. Dit doen we zodat het veld niet door deze algen wordt aangetast”, legt Derksen uit.

Pilot
Voorzitter Jansen is al met al erg enthousiast over het nieuwe veld: “Het is fantastisch om op te spelen. De bal rolt mooi vlak over het veld. Het is de bedoeling dat het dezelfde speleigenschappen heeft als een waterveld, maar dan dus op een droog veld. Tot nu toe lijkt dat inderdaad zo te zijn.”

De aankomende jaren wordt het veld getest als pilot. Hierin wordt gekeken naar een aantal verschillende factoren. “Zo’n pilot duurt meestal twee tot drie jaar zodat de ervaringen helemaal duidelijk zijn. Hierin wordt gekeken naar onderhoud, slijtage, speelervaringen en dergelijke. Als alles goed is, wordt dit type veld dan door heel Nederland en uiteindelijk de hele wereld uitgerold”, sluit Jansen af.

Lees meer over:

Doetinchem|

Lees ook

Wandelaars ondanks regen aan de start van negentiende Achterhoekse Wandeldagen

Al vroeg op de woensdagochtend maakten wandelaars uit heel het land zich op het Simonsplein klaar om...

Doetinchemse ouderen dansen mee op de Balkon Beweegdag

Woonzorgcentrum Waterrijk, Dichtershof en Wijkcentrum de Zonneboom in Doetinchem waren woensdag het ...

Een jaar zonder huurkosten dankzij winactie voor startende ondernemers in Doetinchem

Een onderneming beginnen en het eerste jaar geen cent betalen aan onder andere huurkosten, een start...

Vervuilde PFAS-grond uit Doetinchem gebruikt voor huizen: ‘Daar kun je acht tot tien woningen mee bouwen’

Van vieze PFAS-kleigrond uit Doetinchem naar schone bakstenen: een mogelijke oplossing voor het grot...

Doetinchemmer Beau Wortelboer verlaat Orion en kiest voor België

Doetinchemmer Beau Wortelboer verlaat Orion Stars en kiest voor een avontuur bij Lindemans Aalst in ...

Gewonde bij steekpartij nabij station Doetinchem, dader aangehouden

Bij een vechtpartij op het station in Doetinchem is maandagmiddag een persoon gewond geraakt na een ...