Ulft, Netherlands

 

Doetinchemmer dooft vlammen bij trucker

Voor Marcel Thunnissen uit Doetinchem kreeg een bezoek aan een tankstation aan de A50 bij Schaijk een nare wending. Nadat hij op de parkeerplaats een kopje koffie ging drinken, kwam er een Lichtenvoordenaar uit een brandende vrachtwagen rennen die later overleed.
Jasper Hazelaar | 6 januari 2022 14:55 | Aangepast op 6 januari 2022 14:55
"Ik sta nog steeds een beetje te trillen op mijn benen", blikt Marcel enkele uren later terug in gesprek met Omroep Brabant. Marcel (50) is vertegenwoordiger en had een afspraak in Turnhout: "Ik was wat vroeg dus had bij het tankstation koffie gehaald en zat in de auto op de parkeerplaats rustig even mijn mail te checken. Ineens zag hij rook uit de cabine van een vrachtwagen komen. "Ik zat er een beetje naar te kijken, maar het werd alleen maar meer", zegt Marcel, die het portier van zijn auto opende en naar de vrachtwagen bleef kijken. "Toen zag ik ook licht uit de cabine komen en daarna ging de cabinedeur open."

Volgens Marcel sprong er een man naar buiten die helemaal gehuld was in vlammen: "Ik ben er naartoe gesprint en ik heb mijn jas uitgetrokken. Ik schreeuwde: 'Ga liggen!'" De vertegenwoordiger probeerde de vlammen te doven. Inmiddels kwamen er meer mensen naar de vrachtwagen gerend. "Ik riep om mij heen: 'Haal een deken, haal een deken!'”, zegt Marcel. die probeerde de vlammen verder te doven. "Ik had mijn jas al om hem heen geslagen en zijn voeten stonden nog in brand. Ik heb mijn overhemd uitgetrokken en die op zijn voeten gelegd."

‘Hij wilde steeds opstaan’
Het lukte uiteindelijk om met een klein groepje het vuur te doven. Intussen waren de hulpdiensten al gebeld. "Ik ben bij hem gaan zitten”, vervolgt de Doetinchemmer. “Hij wilde steeds opstaan, dus ik zei ook tegen hem: 'Blijf rustig liggen.'" De man had eerst zijn ogen nog dicht, later opende hij die volgens Marcel.

Hulpdiensten
Hulpdiensten kwamen massaal naar de parkeerplaats toe. Er kwamen zeker twee ambulances en vier brandweerwagens. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. De bestuurder is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Marcel heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Hoe de brand in de vrachtwagen is ontstaan, is nog niet bekend.

Rook ingeademd

De afspraak in Turnhout heeft hij afgezegd. "Ik ben weer teruggereden naar Doetinchem. Het gaat goed met mij, maar ik sta nog wel wat trillerig op mijn benen." Hij gaat nog wel naar de huisarts omdat hij rook heeft ingeademd.

‘Bij toeval’
Zelf kijkt Marcel met gemengde gevoelens terug op de ochtend: "Ik was bij toeval daar. Als ik er niet was geweest, dan had iemand anders dit wel gedaan." Dinsdagmiddag blijkt dat de vrachtwagenchauffeur, een 41-jarige man die afkomstig is uit Lichtenvoorde, later is overleden aan zijn verwondingen.

Foto: Omroep Brabant

Lees meer over:

brand|

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Vier doden na ernstig ongeval op snelweg A3 bij Emmerik

Redactie REGIO8 | 26 mrt 2023 18:00

Lees ook

Auto in brand na eenzijdig ongeluk bij Toldijk

Een auto met daarin een gezin is zaterdagavond in het buitengebied van Toldijk tegen een boom gebots...

Uitslaande brand in partycentrum in Drempt

In een partycentrum in Achter-Drempt is dinsdagochtend een uitslaande brand uitgebroken. Zowel het z...

Schuur in buitengebied Lengel uitgebrand

In het buitengebied van Lengel is zaterdagavond een schuur verloren gegaan bij een brand. De dieren ...

Brandende lading vuilnis op straat in Halle

De lading van een vuilniswagen heeft maandagmiddag tijdens het rijden vlam gevat. De chauffeur heeft...

Brand in voormalig waterzuiveringsgebouw

Bij het oude gebouw van de waterzuivering in Doetinchem is maandagavond brand ontstaan. De brandweer...

Uitslaande brand bij werkplaats in De Heurne

Bij een werkplaats in De Heurne is maandagavond een uitslaande brand ontstaan. Omdat er mogelijk asb...