Ulft, Netherlands

Doetinchemmer dooft vlammen bij trucker

Voor Marcel Thunnissen uit Doetinchem kreeg een bezoek aan een tankstation aan de A50 bij Schaijk een nare wending. Nadat hij op de parkeerplaats een kopje koffie ging drinken, kwam er een Lichtenvoordenaar uit een brandende vrachtwagen rennen die later overleed.
Jasper Hazelaar | 6 januari 2022 14:55 | Aangepast op 6 januari 2022 14:55
"Ik sta nog steeds een beetje te trillen op mijn benen", blikt Marcel enkele uren later terug in gesprek met Omroep Brabant. Marcel (50) is vertegenwoordiger en had een afspraak in Turnhout: "Ik was wat vroeg dus had bij het tankstation koffie gehaald en zat in de auto op de parkeerplaats rustig even mijn mail te checken. Ineens zag hij rook uit de cabine van een vrachtwagen komen. "Ik zat er een beetje naar te kijken, maar het werd alleen maar meer", zegt Marcel, die het portier van zijn auto opende en naar de vrachtwagen bleef kijken. "Toen zag ik ook licht uit de cabine komen en daarna ging de cabinedeur open."

Volgens Marcel sprong er een man naar buiten die helemaal gehuld was in vlammen: "Ik ben er naartoe gesprint en ik heb mijn jas uitgetrokken. Ik schreeuwde: 'Ga liggen!'" De vertegenwoordiger probeerde de vlammen te doven. Inmiddels kwamen er meer mensen naar de vrachtwagen gerend. "Ik riep om mij heen: 'Haal een deken, haal een deken!'”, zegt Marcel. die probeerde de vlammen verder te doven. "Ik had mijn jas al om hem heen geslagen en zijn voeten stonden nog in brand. Ik heb mijn overhemd uitgetrokken en die op zijn voeten gelegd."

‘Hij wilde steeds opstaan’
Het lukte uiteindelijk om met een klein groepje het vuur te doven. Intussen waren de hulpdiensten al gebeld. "Ik ben bij hem gaan zitten”, vervolgt de Doetinchemmer. “Hij wilde steeds opstaan, dus ik zei ook tegen hem: 'Blijf rustig liggen.'" De man had eerst zijn ogen nog dicht, later opende hij die volgens Marcel.

Hulpdiensten
Hulpdiensten kwamen massaal naar de parkeerplaats toe. Er kwamen zeker twee ambulances en vier brandweerwagens. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. De bestuurder is in een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Marcel heeft een verklaring afgelegd bij de politie. Hoe de brand in de vrachtwagen is ontstaan, is nog niet bekend.

Rook ingeademd

De afspraak in Turnhout heeft hij afgezegd. "Ik ben weer teruggereden naar Doetinchem. Het gaat goed met mij, maar ik sta nog wel wat trillerig op mijn benen." Hij gaat nog wel naar de huisarts omdat hij rook heeft ingeademd.

‘Bij toeval’
Zelf kijkt Marcel met gemengde gevoelens terug op de ochtend: "Ik was bij toeval daar. Als ik er niet was geweest, dan had iemand anders dit wel gedaan." Dinsdagmiddag blijkt dat de vrachtwagenchauffeur, een 41-jarige man die afkomstig is uit Lichtenvoorde, later is overleden aan zijn verwondingen.

Foto: Omroep Brabant

Lees meer over:

brand|

Meest gelezen

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Anton Adelaar | Ruben Dales | 23 apr 2024 15:32

Mariënvelde glimt van trots door bezoek Koning Willem-Alexander

Tim Rondeel | Remco Geurts | 24 apr 2024 16:59

Lees ook

Camper uitgebrand in Varsseveld

Een camper is zondagmorgen uitgebrand in Varsseveld. Er zijn geen gewonden gevallen.

Brand in schuur vol koeien op boerderij in Heelweg

Op een boerderij in Heelweg is zondagmiddag in een koeienstal een uitslaande brand ontstaan. De schu...

Dode bij woningbrand in 's-Heerenberg

Bij een brand aan de Hagedoorn in 's-Heerenberg is maandagavond een dodelijk slachtoffer gevallen. D...

Brand in appartementencomplex Gendringen blijkt gezichtsbedrog

De brandweer werd dinsdagochtend gealarmeerd voor een woningbrand in een appartementencomplex in Gen...

SAM in Terborg zes weken na grote brand weer open

Na een grote brand in september leek het gedaan voor goede doelen winkel SAM in Terborg, maar vanaf ...

Brand tijdens werkzaamheden op dak in Doetinchem

Tijdens het dakdekken bij een woning aan de Eduard Schilderinkstraat in Doetinchem is een brand onts...