Ulft, Netherlands

 

Bezorgde reacties op nieuw bedrijfshotel voor migranten in Groenlo

Vijf ondernemers zien een bedrijfshotel aan de rand van industrieterrein De Laarberg in Groenlo niet zitten. Het plan is om een bedrijfshotel te realiseren om onder andere arbeidsmigranten in te huisvesten. De ondernemers hebben een advocaat in de handen genomen om het bedrijfshotel op die plek tegen te houden.
Davie Klein Gunnewiek | 15 maart 2023 15:11 | Aangepast op 15 maart 2023 15:11
De ondernemers zijn niet tegen het bouwen van een bedrijfshotel op de Laarberg, maar wel op de plek aan de rand van het industrieterrein. “Zij kunnen zich echter niet verplaatsen in de gedachte dat die huisvesting gerealiseerd moet worden op net die ene kavel die precies in de entree naar De Laarberg ligt en samen met de kavels van cliënten het visitekaartje van De Laarberg moeten vormen”, zo valt in de brief van de advocaat aan het bestuur van De Laarberg te lezen. Volgens de advocaat kan een bedrijfshotel op deze plek niet worden gebouwd, omdat het bestemmingsplan dat niet toestaat. Mocht de gemeente Oost Gelre daar toch van afwijken dan ontstaat er volgens de raadsman planschade en zal deze schade op de gemeente worden verhaald.

Raadslid Paul Wallerbos stelde dinsdagavond in de gemeenteraad vragen over de plannen voor het bedrijfshotel en uitte zijn bezorgdheid naar aanleiding van de brief van de ondernemers. Volgens wethouder Bart Porskamp zitten de plannen van een bedrijfshotel niet in ver gevorderd stadium. “Er ligt nog geen concreet initiatief bij de gemeente”, zegt Porskamp. Dat betekent volgens de wethouder niet dat Oost Gelre niet op de hoogte is van de plannen. “We weten al langer dat De Laarberg bezig is met een zoektocht naar een huisvestingslocatie.”

Niet alleen een migrantenhotel
Volgens Porskamp moeten naast arbeidsmigranten ook kennismedewerkers en stagiaires van bedrijven op De Laarberg een plek krijgen in het bedrijvenhotel. “Het is dus niet alleen een migrantenhotel, dat wil ik wel in de juiste context plaatsen”, aldus de wethouder. Porskamp is ook ‘kartrekker’ namens alle Achterhoekse gemeenten als het gaat om het beleid van huisvesten van arbeidsmigranten. “We gaan binnenkort een projectleider aannemen die een beleidskader voor alle gemeenten gaat opstellen en concrete initiatieven gaat aanjagen”, aldus Porskamp. Dit beleidskader moet voor het eind van het jaar zijn opgesteld.

Foto: PR De Laarberg

Meest gelezen

Vrachtwagen vol met aardappelen kantelt in Ruurlo

Redactie REGIO8 | 27 mrt 2023 14:15

Grootste verkeersader van de Achterhoek gaat twee weken dicht

Charlotte van de Kant | Davie Klein Gunnewiek | 29 mrt 2023 15:20

Lees ook

Peperkamp geplaatst voor Olympische finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft in de nacht van zondag op maandag de finale van de ...

Staatssecretaris schrikt van onrust in regio

De onvrede van de Achterhoek over de eventuele aanleg van de Noordtak wordt meegenomen in het onderz...

REGIO8-debat in gemeentehuis Montferland

Het gemeentehuis in Didam is woensdagavond het decor van het Montferlandse verkiezingsdebat. De zeve...

Weerboer voorspelt een weekend vol zon

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Euregionaal natuurgebied in de markt gezet

SuHet gebied rond de Eltenberg en het Bergherbos moet de aankomende jaren toeristisch beter op de ka...

Kiezers Doetinchem onderweg naar stembus

Ook in Doetinchem zijn de stembussen open voor de gemeenteraadsverkiezingen. Met nog één dag te ga...