Ulft, Netherlands

Almende omgetoverd tot Olympisch Dorp

Het Almende College in Silvolde is tijdens de Olympische Winterspelen omgedoopt tot een Achterhoeks wintersportgebied, maar dan zonder de sneeuw. Door verschillende sporten te doen kunnen leerlingen ontdekken of er een toekomstig Olympisch kampioen op school rondloopt.
Tim Rondeel | R8_AnnaWeirath | 22 april 2022 11:31 | Aangepast op 22 april 2022 11:31
“Ik denk dat we als mens allemaal behoefte hebben aan leuke en verbindende activiteiten”, aldus rector René de Jonge. “Dat geldt ook zeker op school, de jeugd heeft heel lang niets gekund en het is voor de sfeer bijzonder belangrijk dat dit kan.” Het Almende College staat twee lang in teken van de Olympische Winterspelen. Leerlingen kunnen meedoen aan curlingtoernooitjes, schaatsen en veel andere activiteiten doen, tot plezier van de scholieren. “Ik vind het wel een leuk initiatief, want door corona hebben we heel veel dingen niet gedaan”, aldus Isa van Aaken. “En nu krijg je toch wat mee van de Olympische Spelen. Dus dat is best leuk om te doen.” De verrichtingen van de Nederlandse sporters worden volgens De Jonge op de voet gevolgd: “Op alle televisieschermen en de extra schermen volgen we continue wat er gebeurt. Dus we zijn goed op de hoogte van de medailles die we winnen.”

Naast dat er op het schoolplein in Silvolde een curlingbaan en een ijsbaan te vinden zijn, organiseert de school ook veel andere activiteiten. “We hebben koek en zopie waarbij we iedere dag iets verkopen wat past bij de winter, zoals snert en warme chocomel”, laat de rector weten. “We hebben een pubquiz die gaat over de Olympische Spelen. Dus we hebben veertien dagen lang een breed aanbod.” De Winterspelen worden deels gehouden buiten schooltijd, maar over animo hoeft de school niet te klagen. De leerlingen doen fanatiek mee. Volgens gymdocent Henny Derksen is het alleen maar goed dat er meer gesport wordt: “Het is even een tussendoortje. Je kunt het zien als een 'energizer'.”

Skischans in Silvolde
Voor de volgende editie van de Olympische Winterspelen op het Almende College heeft gymleraar Derksen nog wel een idee: “Ik had schansspringen wel leuk gevonden. Een mooie schans en dan een saltootje daarvan af maken. Dat had ik wel spectaculair gevonden.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Olympische Winterspelen|

Meest gelezen

De Graafschap presenteert nieuwe shirts, sponsor wil jaar langer door

Jasper Hazelaar | Remco Geurts | 11 jul 2024 15:10

Lees ook

Peperkamp ruilt snowboard voor wakeboard

Na een drukke winter waarin Melissa Peperkamp uit Zelhem debuteerde op de Olympische Winterspelen in...

Peperkamp zesde in Olympische Finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem is maandagnacht zesde geworden in de finale van de Big Ai...

Peperkamp geplaatst voor Olympische finale

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem heeft in de nacht van zondag op maandag de finale van de ...

Zelhemse klaar voor debuut op Winterspelen

Snowboardster Melissa Peperkamp uit Zelhem maakt zich op voor haar eerste Olympische Winterspelen. A...