Ulft, Netherlands

Afscheid 'zangeres' Tante Rikie in GelreDome

Tante Rikie geeft haar laatste optreden als 'zangeres' tijdens de afsluiting van het Mega Piratenfestijn-jaar op 17 december in het GelreDome. De voormalig festivaldirectrice van de Zwarte Cross, zal samen met Frans Bauer in Arnhem op het podium staan.
Rens van Schip | 12 oktober 2022 16:46 | Aangepast op 12 oktober 2022 16:46
“Een onbeschrijflijke eer dat ze bij ons afscheid neemt”, vertelt Leon Lukassen van het Mega Piraten Festijn. “Als zo’n iemand bij je op het feest wil staan, grijp je dat natuurlijk met beide handen aan.” Lukassen zag online de single van Tante Rikie met Frans Bauer en schakelde gelijk: “Ik zag op de socials iets voorbijkomen over de single van Tante Rikie en Frans Bauer. Ik heb Ronnie Degen van de Zwarte Cross daarna meteen een berichtje gestuurd. Dat het geweldig zou zijn om Rikie er ook in het GelreDome bij te hebben. En dat alles heeft tot dit geleid.”

Ondanks dat het afscheid niet in de Achterhoek plaats vindt, denkt Lukassen dat de voormalig festivaldirectrice dit een mooie afsluiter vindt: “We zitten in Arnhem dichtbij de Achterhoek, haar thuisbasis. Ik weet dat ze dit festival echt leuk vindt, ze was al meerdere keren te gast bij andere Mega Piraten Festijnen. Ik hoop en denk dan ook dat dit magisch gaat worden.” Ronnie Degen vertelt dat hij haar afscheid niet wilde laten schieten: “We wilden het afscheid van Tante Rikie, niet onopgemerkt aan ons voorbij laten gaan.”

Frans Bauer
De uit Hummelo komende Rikie Nijman was jarenlang het gezicht van de Zwarte Cross. Als Tante Rikie nam ze bij de vijfentwintigste editie afscheid als festivaldirectrice, ter ere daarvan maakte ze samen met Frans Bauer het nummer ‘Hoofd, schouders, knie en teen’. “Ze is een enorme fan van Frans Bauer”, vertelt Degen. Dat het afscheid nu niet op zijn eigen festival plaats vindt, maakt hem niet uit: “Tante Rikie vindt dit leuk. Ze doet iets bijzonders, welke artiest is daar niet jaloers op?”

Geen garantie
Hoewel het dus wordt aangekondigd als haar laatste optreden, kan Degen niks garanderen: “We sluiten dus wel wat af, maar dat er never nooit niet meer iets gebeurt, dat ga ik niet beloven. Maar in principe is dit haar laatste optreden”, aldus de organisator van de Zwarte Cross, die Tante Rikie onvervangbaar vindt: “We gaan uit van het Noord-Koreaanse model: ook als ze er niet meer is, blijft ze onze baas!”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8

Lees meer over:

afscheid|Frans Bauer|Tante Rikie|

Lees ook

Honderden mensen nemen in Gendringen afscheid van 9-jarige jongen

Honderden mensen verzamelden zich vrijdag in Gendringen om, met ballonnen, een indrukwekkende erehaa...

Tante Rikie een jaar na afscheid in tranen bij terugblik met Zwarte Crossers

Een jaar na het afscheid van festivaldirectrice Tante Rikie kijkt ze samen met honderden Zwarte Cros...

Tante Rikie voortaan door het leven als Ridder Rikie

In de St. Willibrorduskerk in Vierakker zijn acht inwoners van de gemeente Bronckhorst woensdagochte...

De Baat neemt afscheid van gemeente Montferland

Peter de Baat heeft dinsdagavond afscheid genomen als voormalig burgemeester van de gemeente Montfer...

Tante Rikie in tranen tijdens afscheid

Tante Rikie in tranen tijdens haar laatste dag als festivaldirectrice van de Zwarte Cross. De 72-jar...

Jovink verrast met reünie op Zwarte Cross

Speciaal voor het afscheid van Tante Rikie kwam de band Jovink donderdagavond bij elkaar voor een op...