Ulft, Netherlands

 

Achterhoekse hbo-opleidingen populair op het Grensland College

Duitse studenten trekken lukt nog niet echt, maar ruim anderhalf jaar na de opening heeft het Grensland College tien keer zoveel studenten als bij de start. Een nieuwe groep studenten staat klaar om in februari de schoolbanken in te gaan, tot tevredenheid van de leiding van de Achterhoekse hbo-opleiding.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 13 januari 2023 13:03 | Aangepast op 13 januari 2023 13:03
“We zijn zeer blij en zeer content”, aldus Alexander Van der Graaff, projectmanager van het Grensland College. “We zijn begonnen met een bescheiden vijftien studenten in september 2021 en daar het afgelopen jaar doorgegroeid naar zo’n vijftig en komende februari zitten we op ruim 120 studenten.” Dit komt mede door het aansluiten van Iselinge Hogeschool uit Doetinchem met hun opleiding Pedagogisch Educatief Professional.Het college is een samenwerking tussen het Graafschap College, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en Saxion.

Op dit moment biedt het Grensland College vier opleidingen in verschillende sectoren aan, dit aanbod wordt de aankomende jaren verder uitgebreid met onder andere een zorg en logistieke studie. “We pakken daar waar de kennis zit de juiste mensen en we voeren ook het onderwijs uit in die driehoek, dus in de klas staan mensen van het Graafschap College, HAN en Saxion.”

Taalbarrière
Het Grensland College werk samen met onderwijsinstellingen en bedrijven over de grens, daarbij is ook interesse vanuit Duitse studenten aanwezig, alleen lijkt de taal nog een uitdaging te zijn. “Daar zijn we iets voor aan het inrichten dat we die drempel wat kunnen verlagen, dat men versneld de taal kan leren en kan instromen zonder dat er een taalbarrière zit.”

'Heel tevreden'
De huidige studenten hebben vooral gekozen vanwege de korte reistijd en het kleinschalige van de school. “Als je in de situatie zit dat je jezelf wil ontwikkelen in deze regio op hbo-niveau en je hebt hier een platform daarvoor, dan ben ik al heel tevreden”, laat student Bjorn Hulst weten. Die tevredenheid ziet het college ook in het aantal studenten dat de opleiding trouw blijft terug.

Geen grenzen aan de groei
Ondanks dat de kleinschaligheid een van de grote krachten van de opleidingen lijkt te zijn, hoopt Van der Graaff dat het Grensland College de aankomende jaren blijft groeien: “Ik denk dat als mensen eenmaal de weg naar ons hebben gevonden, dan zit er aan de groei geen grenzen meer.”

Foto: REGIO8

Lees meer over:

Grensland College|Winterswijk|

Meest gelezen

Bedrijf achter de Achterhoekse sokken is overgenomen

Jasper Hazelaar | 25 jan 2023 13:30

Twee keer brand op dezelfde dag bij woning in Megchelen

Redactie REGIO8 | 25 jan 2023 09:36

Lees ook

Duizend knuffeltjes voor ziekenhuis SKB Winterswijk

De spoedeisende hulp (SEH) van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix gaat voortaan troostknuffeltjes...

Woningen in voormalig horecagebouw in Winterswijk

De hoge glijbaan van de speeltuin van Uitspanning 't Lappenschaar in Winterswijk is definitief gesch...

Gestolen Duitse touringcar aangetroffen in Meddo

Een gestolen touringcar uit Duitsland is woensdagochtend aangetroffen in Meddo. Hierbij zijn twee Du...

Nieuwe techniek maakt water in Achterhoek schoner

Waterschap Rijn en IJssel gaat de rioolwaterzuiveringen in de Achterhoek uitbreiden met vernieuwde t...

Winterswijk heeft alsnog omgekeerde vlaggen verwijderd

De gemeente Winterswijk heeft woensdag alsnog alle omgekeerde vlaggen in de bebouwde kom verwijderd....

Alle sportparken in Winterswijk krijgen ledlampen

De sportparken in Winterswijk krijgen de komende twee jaar ledlampen. De bestaande verlichting wordt...