Ulft, Netherlands

Achterhoekers trappen in 1 april-grappen

Bedrijven in de Achterhoek hebben de afgelopen dagen verschillende 1 april-grappen de wereld in geslingerd. Zo kwam fietsfabrikant Van Raam in Varsseveld met een bericht over de overheid die flitspalen langs fietspaden zou gaan plaatsen.
Jasper Hazelaar | 1 april 2022 12:56 | Aangepast op 1 april 2022 12:56
Dit om de snelheid op de fietspaden te reduceren. Gelukkig kwam Van Raam ook meteen met een passende oplossing, namelijk de Van Raam E-bike App. Door middel van deze app zou je geïnformeerd worden over de toegestane snelheid en eventuele flitsplekken én het zorgt ervoor dat je fiets automatisch de maximumsnelheid aanneemt. “Vanuit het hele bedrijf hebben mensen ideeën aangedragen en we hebben toen op de marketingafdeling overlegd welk idee op korte termijn haalbaar zou zijn. Daar is dit idee uitgerold” , vertelt Anna-Lisa Erdmann van de marketingafdeling van Van Raam. “We hebben dit vervolgens met het hele team op touw gezet.”

Volgens Erdmann zijn er al veel reacties op het bericht gekomen: “Binnen de organisatie vindt iedereen het een leuk idee. Maar ook van buitenaf hebben we al veel reacties gekregen. Er zijn natuurlijk mensen die zeggen: ‘Goh wat opvallend dat dit op 1 april ingaat.’ Maar we hebben ook een reactie gehad van iemand die zei: ’Dit was te verwachten er wordt altijd veel te hard gefietst op de fietspaden’. Er zijn dus wel mensen die daadwerkelijk denken dat het echt is.”

Gratis slipcursus in sneeuw
Rijschool Duco in Didam riep leerlingen en oud-leerlingen vrijdagochtend op om voor een gratis slipcursus naar De Hoevert te komen. Eigenaar Duco Scholtanus liet zich inspireren door de sneeuwval. “Er zijn 's ochtends al zes mensen naar De Hoevert gekomen”, zegt eigenaar Scholtanus lachend. “En ik heb ook nog een stuk of vijftien reacties via Messenger gehad.” Enkele jaren geleden deed de rijschooleigenaar een soortgelijke grap, toen kwamen 23 personen voor niks naar de slipcursus.

Gracht in Groenlo ontdekken per duikboot
Ook in Groenlo werd er een 1 april grap op touw gezet. Volgens Michaël Lammers, eigenaar van Ervaar Groenlo, is het mogelijk om vrijdag een proefvaart te maken in een duikboot door de Grolse Gracht. Verscheidene nieuwsmedia trapten de afgelopen dagen in het persbericht en hebben het bericht enthousiast op hun websites gezet.

'Goed voor naamsbekendheid'
Volgens Van Raam zijn 1-aprilgrappen niet alleen voor de lol. “Naast dat we het leuk vinden om een grap uit te halen, is het ook goed voor onze naamsbekendheid” , aldus de marketingafdeling. “Onze 1 april-grap van vorig jaar is landelijk opgepakt. Zo is er toen onder andere door Radio10 en de Telegraaf aandacht aan besteed. We hopen dat onze grap van dit jaar net zo hard gaat."

Foto: Van Raam

Lees meer over:

1 april|