Ulft, Netherlands

Nieuwenhuis kijkt uit naar Vuelta-start in eigen land

Wielrenner Joris Nieuwenhuis uit Zelhem staat vrijdag in Utrecht aan de start van de Ronde van Spanje. De Achterhoeker kijkt er naar uit om de eerste drie etappes van de Vuelta in Nederland te mogen rijden.
Tim Rondeel | Jasper Hazelaar | 18 augustus 2022 15:58 | Aangepast op 18 augustus 2022 15:58
"Ik heb er enorm veel zin in", laat Nieuwenhuis weten. "Het wordt mijn derde grote ronde nu, maar wel echt de eerste die in Nederland start en dat gaat toch wel anders zijn denk ik. Vrienden en familie die kunnen komen kijken en überhaupt Nederlandse fans." De Vuelta wordt afgetrapt met een ploegentijdrit, een onderdeel waar Nieuwenhuis weinig ervaring op heeft: "Het wordt pas mijn tweede ploegentijdrit ooit en tijdrijden is niet echt mijn specialiteit. We hebben een paar jongens bij ons die dit echt wel heel goed kunnen. Ik ga gewoon zo hard mogelijk fietsen en dan zie ik wel."

De rol van Nieuwenhuis bij Team DSM tijdens de Vuelta kent twee onderdelen. "De eerste prioriteit is vooral dat Thymen (Arensman, kopman Team DSM red.) veilig is en dat hij goed de klimmen aan kan", schetst de Zelhemmer. "Mocht er een dag zijn dat de kopgroep het gaat halen dan hoop ik daar eigenlijk wel een keer bij te kunnen zitten, of meerdere keren." Voor de Achterhoeker wordt het de eerste keer dat hij aan de start staat van de Ronde van Spanje.

Achterhoekers
Naast Nieuwenhuis staat ook Robert Gesink uit Varsseveld aan de start van de Ronde van Spanje. Het was ook de bedoeling dat Ulftenaar Koen Bouwman mee zou doen maar die moest op het laatst afzeggen door een blessure, tot grote spijt van Nieuwenhuis: "Ik kan het heel goed met hem vinden en dan hadden we wat tijd om een praatje te maken onderweg." De Zelhemmer geeft aan te hebben genoten van het optreden van zijn streekgenoot in de Giro d'Italia. "Heel tof om te zien, we hebben ook andere tijden gekend in de Achterhoek."

Toekomst bij DSM
Het contract van de Achterhoeker bij Team DSM loopt dit jaar af. "Het is nog wel een beetje onzeker, maar wat ik daar wel over kan vertellen is dat ik de aankomende weken een contract probeer veilig te stellen", aldus Nieuwenhuis. "Ook dat is een doel voor de komende weken, om mijzelf te laten zien."

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal
Foto: REGIO8 (archief)

Meest gelezen

Inwoner springt op de bres voor café Baan in Geesteren

Serena Speet | Remco Geurts | 25 mei 2023 16:11

Lees ook

Gesink pakt rode leiderstrui in de Vuelta

Wielrenner Robert Gesink heeft vrijdag de leiderstrui gepakt bij de start van de Ronde van Spanje in...

Wielrenners van Bergh in het Zadel fietsen ruim 1000 kilometer voor kankeronderzoek

Terwijl de meeste mensen nog op één oor liggen, verzamelen de deelnemers van Bergh in het Zadel zi...

Eerste Achterhoek Cup voor wielrenners

De organisatie van De Ronde van de Achterhoek heeft dit weekend voor het eerst een districtcompetiti...

Vermeltfoort wint Ronde van de Achterhoek

Wielrenner Coen Vermeltfoort heeft zondag de Ronde van de Achterhoek gewonnen na een massasprint in ...

Bouwman grijpt de bergtrui in de Giro

Koen Bouwman heeft vrijdag virtueel de leiding overgenomen in het bergklassement in de Giro d’Ital...

Bouwman grijpt etappe in de Ronde van Slowakije

Koen Bouwman heeft vrijdag de derde etappe gewonnen in de Ronde van Slowakije. In de meer dan tweeho...