“Het is een bijeenkomst voor onder andere muzikanten, boekers en studio eigenaren”, vertelt talentmakelaar Erik Ramaker. “Mensen komen hier bij elkaar om drie panels te volgen en elkaar te ontmoeten." Ook waren er meerdere masterclasses en een netwerkborrel. In de drie paneldiscussies wordt onder andere gesproken over en met talentmakelaars uit de Achterhoek, die met ondersteuning van de provincie artiesten helpen bij hun muzikale carrière. "We zijn nu als talentmakelaars pop en urban begonnen in de Achterhoek", vertelt Ramaker. "Een talentmakelaar is iemand die muzikaal talent probeert verder te helpen." De muzikanten worden onder andere geholpen met optredens, netwerk en fondsen.
Erik Bruil, eigenaar van Nederpop, geeft aan dat er veel onwetendheid is over hoe de muziekindustrie werkt: "Het is belangrijk dat mensen die informatie meepakken en wat meer kennis krijgen over de muziekindustrie zelf." Een van de aanwezige muzikanten is Dan Mango, ook hij beaamt het belang van deze dag en het ontmoeten van andere artiesten. "Ik denk dat wij als Achterhoekers het moeten stimuleren dat we samen sterk staan en dat we elkaar moeten helpen om de volgende stap te maken", geeft de singer-songwriter aan. "Je komt hier heel veel mensen tegen die dezelfde ideeën hebben over dingen en dus ook mogelijke samenwerkingen kunt neerzetten."
Talent Achterhoek
Volgens de initiatiefnemers is er veel muzikaal talent in de Achterhoek. "Er is echt voldoende", laat Ramaker weten. "Het is alleen de bedoeling dat we het boven water moet halen nu. We moeten kijken waar mensen zitten en hoe het georganiseerd is en daar proberen wij een steentje aan bij te dragen." Bruil laat weten dat er bij hiphop in de Achterhoek steeds meer artiesten maar ook studio's, clipmakers en producers zijn: "Het gaat de goede kant op."
Foto: REGIO8