Ulft, Netherlands

Moeder Teresa Stichting richt zich na geslaagde actie op Jan Slagter

De Moeder Teresa Stichting heeft met de actie van afgelopen jaar bijna dertigduizend euro opgehaald voor de allerarmsten in Oost-Europa. Volgend jaar volgt er mogelijk weer een documentaire vanuit de Achterhoekse stichting, waarbij MAX-kopman Jan Slagter een gedroomde gast is.
Redactie REGIO8 | 20 januari 2023 12:02 | Aangepast op 20 januari 2023 12:02
“Daar kunnen wij weer een hele hoop mooie dingen mee doen”, vertelt bestuurslid Leo Kok van de Ulftse organisatie over het opgehaalde bedrag. De afgelopen jaren zijn in totaal 250 huisjes gebouwd en overgedragen aan de Roemeense overheid. Dat project is afgerond, het totaalbedrag van 28.990 euro wordt nu in samenspraak met inwoners ingezet voor lokale doelen. “Voor een verzorgingshuis, of een kinderopvang of een medische post”, zo somt Kok de mogelijkheden op. “Er zijn allerlei dingen waar de overheden niet op inspelen, maar waar wij met lokale mensen wel wat aan kunnen doen.”

In het verleden stond er vanuit de stichting een RTV Keetje op het Simonsplein in Doetinchem waarin op Serious Request-achtige wijze geld werd ingezameld. Na een eendaags evenement in de DRU in Ulft voor de coronatijd, lijkt de stichting met het maken van een jaarlijkse documentaire over de activiteiten een nieuwe manier van geld inzamelen te hebben gevonden. “Bij het Keetje had je ook bijna 12.000 euro aan kosten en was je meerdere dagen bezig met vrijwilligers”, zegt Kok. “Dit is een nieuwe manier om gelden te verzamelen.”

Jan Slagter is de droom
Hoe de actie er volgend jaar uit ziet is nog onduidelijk. Mogelijk komt er weer een documentaire, waarbij Kok hoopt dat MAX-directeur Slagter een rol speelt. Vanuit de Ulftse stichting gaan regelmatig goederen via de hulporganisatie Max Maakt Mogelijk naar Oost-Europa. “Dit jaar heeft hij helaas op het laatste moment moeten cancelen, maar we gaan hem dit jaar iets eerder aan de mouw trekken”, aldus Kok. “We gaan zeker iets doen, maar het hangt ook af van de ontwikkelingen in Oost-Europa.”

De documentaire van en over de activiteiten van de Moeder Teresa Stichting is dit weekend te zien op televisiezender REGIO8. Het programma komt aansluitend op het weekoverzicht voorbij.

Foto: Moeder Teresa Stichting

Lees meer over:

Moeder Teresa Stichting|Ulft|

Lees ook

Temperatuur gaat oplopen, voorspelt weerboer Gerrit Vossers vanuit Ulft

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek door. V...

Verbindend Oosterlicht straalt 'zeker tot 2030' boven de Achterhoek

De grote schijnwerpers staan nu nog in de opslag in Ulft, maar vanaf 21 december straalt het Oosterl...

Timo van de Sande wint tiende editie Gelderse Kleiroze

Timo van de Sande heeft zondag de Gelderse Kleiroze 2023 gewonnen. Met zijn nummer 'Gemaskerd' wist ...

UIftse handbalster Housheer alweer naar vijfde eindtoernooi met Oranje

Dione Housheer staat met de Nederlandse handbaldames aan de vooravond van het Wereldkampioenschap in...

Procesbegeleider moet sportsamenwerking rond IJsselweide rechttrekken

Een procesbegeleider moet de samenwerking tussen SDOUC en Ulftse Boys en de andere partijen op Sport...

Seinen op groen voor zonnepark met schapen in Etten

Oude IJsselstreek geeft groen licht voor het realiseren van Zonneweide IJsselhunten, een zonnepark a...