"Wij zijn deze week aangekomen in Azewijn”, vertelt jongerenwerker Rianne Wanders. “We zijn met de mobiele keet hier aanwezig om activiteiten met jongeren te doen, om met ze te spreken en om te weten wat ze bezighoudt.” Het plan voor de mobiele keet is ontstaan in coronatijd, met subsidie van de gemeente heeft Jongerenwerk het plan kunnen uitwerken. In totaal ging er 33.000 euro naar zes verschillende projecten, waar de mobiele keet er één van is. “Het plan is in raptempo uit de grond gestampt. Uiteindelijk hebben we de wagen kunnen kopen van de gemeente en omgebouwd tot een jongerencentrum”, geeft Wanders aan. Op de locaties wordt gezorgd voor spelletjes, kan gekookt worden maar is er ook ruimte voor één op één coaching.
In Azewijn zijn de basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8 uitgenodigd om naar de keet te komen voor een kennismaking. “Je bent met allemaal mensen die je goed kent samen iets leuks aan het doen en dat is altijd wel leuk”, geeft basisschoolleerling Maud aan. Jongerenwerk hoopt met de mobiele keet jongeren van elf tot 24 jaar oud te bereiken. “Dat we ook samen met die jongeren in gesprek kunnen over wat zij nodig hebben”, vertelt Wanders. Jongerenwerk helpt bijvoorbeeld ook bij het regelen van financiën of het organiseren van een activiteit voor de buurt. “Wij doen het nooit voor de jongeren, maar we doen het samen met de jongeren.”
Graffitiworkshop
Het mobiele jongerencentrum is nog niet helemaal klaar. Aan de binnen- en buitenkant zal nog een creatieve invulling gegeven worden. Vanaf 6 april staat de keet iedere twee weken in een andere kern voor een graffitiworkshop van artiest Rosalie de Graaf.
Foto: REGIO8