Miljoenen voor sporthallen in Bronckhorst

Gepubliceerd: 21-02-2022 15:02.

Bronckhorst trekt tien miljoen euro uit voor het verduurzamen van vier sporthallen in de gemeente. Volgend jaar start de aanpak met ’t Jebbink in Vorden, waarna de gemeentelijke hallen in Zelhem, Hengelo en Steenderen volgen.

De gemeentelijke sporthallen zijn volgens Bronckhorst ‘relatief gedateerd’. Ze voldoen niet meer aan de eisen, onder meer voor wat betreft energiegebruik. Door tien miljoen euro te investeren, waarvan twee miljoen komt uit subsidies, moeten de accommodaties energieneutraal en gasloos worden. “We willen de accommodaties hiermee duurzaam én toekomstbestendig maken”, geeft wethouder Evert Blaauw aan. “Zodat ze de komende twintig jaar passen bij de sportbehoeften van de gebruikers en aansluiten bij ons duurzaamheidsdoel om in 2030 energieneutraal te zijn.”

De aanpak start volgend jaar met ’t Jebbink in Vorden, waarna De Pol in Zelhem (2024), De Kamp in Hengelo (2025) en ’t Hooge Wessel in Steenderen (2026) volgen. De volgorde is gekozen vanwege de technische staat van de hallen. Het werk wordt volgens de gemeente zoveel mogelijk rond de zomervakanties gepland om overlast voor gebruikers te beperken.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)