Ulft, Netherlands

Metamorfose voor stadion De Vijverberg

Stadion De Vijverberg van De Graafschap maakt deze voetballoze periode een ware metamorfose door. Waar supporters van de Brigata Tifosi de buitenmuren verfraaien met schilderingen, organiseerde supportersgroep Oldies DTC afgelopen weekend een verfdag om de clubkleuren meer terug te laten komen in de Achterhoekse voetbaltempel.
Regio8 | 15 juni 2020 13:59 | Aangepast op 15 juni 2020 13:59

"Het is de bedoeling dat alle trappen hier geschilderd worden, dat ze allemaal blauw-wit worden", aldus supporterscoördinator Dennis van Amerongen. "Dat is de binnenkant. Aan de buitenkant blijft de Brigata Tifosi bezig, nu zijn ze bezig met weer een nieuwe wandschildering." Algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp beaamt dat het Doetinchemse stadion een ware metamorfose krijgt: "We zijn ongelofelijk trots op deze plek en op het stadion. We nodigden mensen al graag uit, maar nu doen we dat echt met een rondje stadion. Wat hier gebeurt, dat is onwaarschijnlijk mooi en daar ben ik de mannen ongelofelijk dankbaar voor." De Brigata Tifosi is na het stilleggen van de voetbalcompetitie op eigen initiatief gestart met het plaatsen van iconische schilderingen.

Naast beeltenissen bij de ingangen van diverse vakken, hebben de legendarische trainer Simon Kistemaker en het allereerste elftal van De Graafschap uit 1954 een plek gekregen op de buitenmuur. "Ik moet eerlijk zeggen dat ze zelf 'carte blanche' genomen hebben", geeft Ostendorp aan. De algemeen directeur is naar eigen zeggen nog altijd onder de indruk van de emotionele onthulling van de beeltenis van Henk 'Kappertje' Overgoor, eerder deze maand: "Toen de familie het doek weghaalde en daar de schildering van hun vader en echtgenoot zag, dat blijft me het meest bij. Maar ik kan niet zeggen welke het mooist is, het is pure kunst."

Wachten op herstart met publiek
Wat er vanuit de kwast van de Brigata Tifosi nog op de muren verschijnt is onbekend. Het project van Oldies DTC op de stadiontrappen is inmiddels voltooid. Voor alle supporters geldt dat ze nog een aantal maanden moeten wachten op de herstart van het Nederlandse voetbal. "Ik hoop dat we in september met zijn allen klaar zijn", aldus Van Amerongen. "Dat we het dan ook met zijn allen mogen gaan aanschouwen en weer voetbal mogen gaan kijken."

Foto: REGIO8

Lees ook

Dit doet de grensregio om lerarentekort tegen te gaan

Er wordt van alles gedaan om het lerarentekort in de grensregio tegen te gaan. Vooral de Duitse gren...

Honderd-jarige Wilhelminaschool wordt opgefleurd voor de sloop

Het was een bijzondere lesdag voor de ongeveer 200 leerlingen van de Doetinchemse Wilhelminaschool. ...

Gezamenlijke aanpak ondermijning werpt vruchten af

De Achterhoekse gemeenten hebben afgelopen week samen met de andere gemeenten uit Noord- en Oost-Gel...

Doetinchemse wijk Dichteren moet als een van de eerste van het aardgas af

De wijk Dichteren wordt een van de eerste wijken in Doetinchem die voor 2050 van het aardgas af moet...

Middeleeuwse kostuummaker uit Barchem is nu een échte Ridder

Elvire Trijsburg uit Barchem is al jaren omringd door ridders, jonkvrouwen en simpele poepscheppers,...

Zorgen over gezondheid jeugd, Achterhoek 'scoort' op roken en drinken

Jongeren zijn minder positief over hun eigen gezondheid en er is meer sprake van ongezond gedrag, zo...