"We hebben in onze visie op landschap, natuur en groene kernen onszelf de opdracht gegeven actief zaken te doen", laat de wethouder weten. "Maar ook om samen dingen te doen en hier komt alles bij elkaar." De Wildbeheereenheid merkt dat steeds meer inwoners mee willen doen. Dit jaar werden er ruim 170 bomen en meer dan vijfduizend heesters gepland. "Door ruilverkaveling is natuurlijk heel veel verdwenen", laat Gerard Evers van de Wildbeheereenheid Genderingen - Bergh weten. "Mensen zeggen nu ook weer: 'Och een stukje groen om het huis heen en in het buitengebied is ook weer mooi'."
Bewoners van het buitengebied met interesse voor groen op hun erf kunnen contact opnemen met Wildbeheereenheid Genderingen-Bergh. Ondanks de vele interesse is er geen wachtlijst. Evers geeft aan dat ze bij de mensen langs komen om het idee te bespreken: "Aan de keukentafel proberen wij de projectjes rond te krijgen en daarna bespreken we het met de gemeente om te kijken of het ook past in het buitengebied." Vorig jaar werd de 100.000e boom of heester gepland. Van ophouden is door de mijlpaal geen sprake, benadrukt Evers. "We willen wel naar tweehonderdduizend, dus we gaan nog gewoon even door."
Wethouder met groene vingers
Voor wethouder Ankersmit is het dit jaar voor de derde keer dat ze aanwezig is bij het planten van groen bij een van de projecten en dat merkt ze ook in de ervaring die ze op heeft gedaan. "Natuurlijk word je daar handiger in, om steeds de schop te hand te nemen", aldus de wethouder die aangeeft ook veel kennis over het groen in de gemeente op te doen. "Hoe zet je een boom goed in de grond, zodat die ook gaat aanslaan en daadwerkelijk de overlevingskracht heeft tot prachtig grote boom of mooie heesters te komen."
Foto: REGIO8