Ulft, Netherlands

Lengelse Rozan siert cover boerenkalender

De 21-jarige Rozan Aalders uit Lengel schittert op de voorpagina van de pikante boerinnenkalender van 2021 die onlangs werd gepresenteerd. De Montferlandse boerin is blij dat ze nu weer gewoon haar overal aan mag, want ze stond niet direct te springen om mee te doen.
Regio8 | 7 oktober 2020 15:08 | Aangepast op 7 oktober 2020 15:08

"Ik kreeg te horen dat ik op de kalender stond toen ik aan het werk was op het land", aldus Rozan. "Het was wel een verassing. Ik heb er al wel eens eerder over nagedacht om dit te doen, maar toen durfde ik eigenlijk niet." Op aandringen van haar toenmalige baas besloot ze foto's van zichzelf te maken en op te sturen. "Dat waren gewoon normale, leuke foto's, ook van tussen de koeien. Precies waar ik me goed voel", legt de Lengelse boerin uit. De jury was enthousiast en Rozan schopte het tot de laatste 35 boerinnen.

Vanwege het coronavirus zag haar vervolgtraject er tot haar spijt anders uit, met minder contactmomenten: "Juist op een castingdag kun je jezelf echt laten zien. Nu moesten we een filmpje van onszelf maken. Dat duurde ook een aantal uren voordat het goed was. Daarna ben ik gaan melken en daar nog maar wat gefilmd. Dat hebben we opgestuurd en niet lang daarna had ik al een mail terug."

Tevreden over het eindresultaat

Hoewel de boerin twijfelde over haar deelname is ze erg tevreden met het eindresultaat: "Het laat precies zien hoe ik ben." De Lengelse siert met gestifte lippen en een zwoele blik de voorpagina. Van een seksistische kalender is volgens haar echter geen sprake. "Er zijn vaak vooroordelen", merkt ook Rozan. "Maar dat komt ook van beide kanten. Als je een boerenmeid bent die niet zoveel aandacht aan je uiterlijk besteedt, dan word je al snel 'die lompe boerenmeid' genoemd."

Andersom
Rozan merkt dat het bij haar andersom is: "Als ze mij zien, dan geloven mensen niet wat ik echt doe." Ondanks haar roem als covermodel blijft de boerin het liefst werken tussen de koeien: "Dat zeker, ik blijf die nuchtere boerin. Maar mocht er af en toe iets voorbij komen, dan zeg ik daar echt geen nee tegen."

Foto: REGIO8

Lees ook

Zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl loopt zware blessure op tijdens WK in Portugal

De Wehlse zijspancrosser Justin Keuben is zaterdag hard ten val gekomen bij het WK Zijspancross in P...

6,5 miljoen euro voor nieuw centrum Ruurlo met Dorpsstraat als fietsstraat

De Dorpsstraat in Ruurlo moet groener en toegankelijker worden, met meer ruimte voor fietsers en voe...

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Het is dinsdag precies 75 jaar geleden dat Elten onderdeel was van Nederlands grondgebied. Op 23 apr...

Naast Spelen ook EK voor 'VAR' Dieperink uit Borculo

Scheidsrechter Rob Dieperink komt dit jaar in actie als videoscheidsrechter (VAR) op het EK in Duits...

Bouwlocatie brugdrama Lochem vrijgegeven door Arbeidsinspectie

De bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug, waar op 21 februari twee mensen om het leven kwamen doordat...

Duitse documentaire over Dinxperlo en Suderwick hit op YouTube

De Duitse journalist Matthias Schwarzer heeft een documentaire gemaakt over het leven in het Achterh...