Ulft, Netherlands

Hongerig Orion kan eerste hoofdprijs in vijf jaar tijd bijna ruiken

Foto: REGIO8
Na vijf jaar is het hoog tijd voor de volleyballers van Active Living Orion om weer een hoofdprijs te pakken. Dat moet maandagmiddag op Tweede Paasdag gebeuren in de bekerfinale tegen het Limburgse Numidia/VC Limax. Gesteund door een oranje zee aan Achterhoekse supporters moet de trofee in Den Bosch binnen worden gehaald.
Jasper Hazelaar | 27 maart 2024 15:32 | Aangepast op 27 maart 2024 15:32
“Het is de afgelopen seizoenen qua prijzen niet zo goed geweest, maar qua niveau in de reguliere competitie heeft Orion het heel goed gedaan”, vindt passer/loper Luuk Hoge Bavel. Want de volleyballers draaiden elk seizoen mee in de top, haalden finales, maar grepen telkens naast eremetaal. Doetinchemmer Hoge Bavel keerde afgelopen zomer terug bij zijn Orion en kan direct een prijs op zijn naam schrijven. Wie de favoriet is in zijn ogen? “Dan moet ik natuurlijk gaan voor ons. We gaan uit van onze eigen kracht. Als wij ons niveau halen, brengen we het tot een goed einde.”

Tegenstander Limax is de nummer vier in de competitie. De afgelopen jaren had het herenvolleybal met Orion, Dynamo en Lycurgus een duidelijke top drie, maar Hoge Bavel onderschat de Limburgers niet: “Ik denk dat Limax heel veel stappen heeft gemaakt. Ze winnen van Dynamo, ze hebben van ons gewonnen. Eigenlijk zou je meer van een top vier kunnen spreken.” De Finse diagonaalspeler Sami Kaislasalo verwacht een fysieke wedstrijd: “Het is een lastige ploeg om tegen te spelen, maar want ze zijn goed in blokken, net als wij. Je moet de bal echt hard slaan, soms wel drie keer in één rally.”

Oranje zee in Den Bosch
Net als in de halve finale worden Orion-supporters opgeroepen om massaal in de clubkleur oranje naar de wedstrijd te komen. “Dat gaf me kippenvel”, zegt Kaislasalo, die in Griekenland, België en Finland ook al in de bekerfinale stond, over de steun in de Topsporthal in de halve finale tegen Lycurgus. “We kwamen achter, met 12-17 in de beslissende set. Maar we gingen toch door, want wij wilden echt in de bekerfinale staan. Lycurgus stond zeven jaar op rij in de finale, maar ze zijn nu weg. Dat zeg wel iets over onze ambitie.”

Live op radiozender REGIO8
Streekomroep REGIO8 zendt de bekerfinale vanuit de Maaspoort in Den Bosch maandagmiddag live uit op de radio. Het sportprogramma begint om 12.00 uur met een vooruitblik vanuit de studio. Vervolgens is de wedstrijd vanaf 12.30 uur live te volgen. Het commentaar is in handen van Kevin ten Dolle en Eric Maan. Na afloop van de finale zijn er reacties te zien op de website van REGIO8.

Lees ook

Honderd-jarige Wilhelminaschool wordt opgefleurd voor de sloop

Het was een bijzondere lesdag voor de ongeveer 200 leerlingen van de Doetinchemse Wilhelminaschool. ...

Doetinchemse wijk Dichteren moet als een van de eerste van het aardgas af

De wijk Dichteren wordt een van de eerste wijken in Doetinchem die voor 2050 van het aardgas af moet...

Meerval floreert in de Oude IJssel: 'Dus pas op met je chihuahua'

Het gaat goed met de visstand in de Oude IJssel sinds ze door de passage bij Doesburg vanuit de IJss...

Drukte in Doetinchem, gemeente pakt wegen bij het centrum aan

Het verkeer in Doetinchem moet anderhalve week lang rekening houden met afsluitingen. In opdracht va...

Zadel breekt af tijdens fietsen in Doetinchem, man naar ziekenhuis

Een fietser is zondagmiddag in Doetinchem gewond geraakt bij een valpartij. Zijn zadel brak tijdens ...

Honderden zangers nemen met koren binnenstad van Doetinchem over

Een twintigtal koren van binnen en buiten de Achterhoek neemt volgende week zondag de binnenstad van...