Ulft, Netherlands

Graafschap naar Leeuwarden

Regio8 | 26 november 2015 16:09 | Aangepast op 26 november 2015 16:09
De ploeg van Jan Vreman staat op dit moment vijf punten achter op tegenstander Cambuur: "Je zult daar punten moeten halen", ziet ook Vreman. "Het mooiste is drie punten, want dan kom je dichter bij Cambuur. Dan overbrug je het gat en voer je de druk op." Het verschil tussen beide degradatiekandidaten wordt bij een overwinning van de Superboeren teruggebracht naar twee punten.

De strijdwijze van De Graafschap zal hetzelfde zijn als de voorgaande wedstrijd: "Het veel in de diepte zoeken", zegt Vreman. "Er zal absoluut ruimte ontstaan, maar de mogelijkheden die we krijgen moeten er wel invliegen." Cas Peters is een van de aanvallers die in Leeuwarden voor de doelpunten moet zorgen: "Vorig jaar ging het bij mij allemaal wat lekkerder. Ik krijg nu minder kansen, maar ik had er wel een aantal moeten maken. Als we een keer een wedstrijd winnen en we maken er een paar, wordt het ook wel een stuk makkelijker."

Problemen bij FC Twente
Dit seizoen weten de Doetinchemmers zelf nog geen potten te breken in de Eredivisie. Een eventuele puntenstraf voor verre buurman FC Twente zou De Graafschap dan ook kunnen helpen. "Een goede bijkomstigheid", zo noemt Vreman een mogelijke puntenstraf. "Maar dat houdt ons nu niet bezig." Voormalig Twente-speler Peters vindt een eventuele straf voor de Tukkers vooral jammer: "Voor De Graafschap zou dat goed zijn, maar bij een club als Twente hoort dat niet."

Opstelling
"Er zijn wat kleine pijntjes bij", aldus Vreman over de fitheid van zijn selectie. Alexander Bannink mist de wedstrijd in Leeuwarden door een buikspierblessure. "Maar er zijn ook wat jongens terug. In zijn algemeenheid staat het er goed op." Karim Tarfi is teruggekeerd bij de wedstrijdselectie na een langdurige blessure. Robin Pröpper keert terug van een schorsing.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Will, Straalman, Van de Pavert, Tesselaar; El Jebli, Smeets, Pröpper, Driver; Peters, Vermeij

Lees ook

De Graafschap wil langer door met Vreman als hoofdtrainer

De Graafschap wil dat Jan Vreman ook volgend seizoen hoofdtrainer is op De Vijverberg. Technisch dir...

Bewoners nieuwbouwwijk Detmerskazerne in Eefde klaar met natte voeten

Wat een prachtige woonwijk op het voormalige oefenterrein van Defensie in Eefde had moeten worden, l...

Kaak en Büttner in basis De Graafschap, Seuntjens hakt knoop door

Alexander Büttner, Maas Willemsen en Lion Kaak staan vrijdagavond aan de aftrap in de uitwedstrijd v...

Zeventien appartementen in kerk Azewijn, toren blijft bestaan

Er komen zeventien appartementen in de Sint Matthëuskerk in Azewijn. De laatste mis was in 2015, sin...

Politie pakt Doetinchemmers op in een groot drugsonderzoek

De politie heeft vier mannen aangehouden in een onderzoek naar handel in soft- en harddrugs. Twee Do...

Orion-volleyballers naar finale om landstitel na spannende serie

De volleyballers van Active Living Orion kunnen dit seizoen nog altijd de dubbel winnen. Na winst in...