“Het is voor hem helaas slecht afgelopen”, vertelt Niels Verheijen, een van de jongens
die de man hielp, in 8opZondag op Optimaal FM. “Hij was aan het herstellen. Ze hebben hem eerst in een kunstmatige coma gehouden om het lichaam rust te geven. Aan het einde van de week kreeg hij er in het ziekenhuis een longontsteking bij en op dat moment, als je al zwak bent en zoiets hebt meegemaakt, dan kan zoiets heel heftig zijn. Daar is hij uiteindelijk aan overleden.” Niels heeft contact gehad met de familie en die is hem en Bram Verheij erg dankbaar. “De familie heeft wel afscheid kunnen nemen en daar zijn Bram en ik ook heel blij mee. Ik heb de familie ook ontmoet en het is een fantastische familie en het moet echt een fantastische man zijn geweest. Zij zeggen ook ‘we hebben een week met hem gehad, waarin hij nog redelijk goed bij kennis was'. Dus het is absoluut niet voor niks geweest.”
Door de reanimatie ontstond bij jongerencentrum De Lichtenberg in Silvolde het idee om een reanimatieavond te gaan organiseren onder de noemer ‘Fataal 2: iedereen kan reanimeren.’ “We dachten, hier moeten we wat mee”, vertelt organisator Jesse van de Gevel. “Het is belangrijk dat iedereen in Nederland helpt, vooral in levensbedreigende situaties. Door de reanimatie in Gaanderen werd het thema heel actueel, en dat merkte Van de Gevel ook in de reacties op de reanimatiecursus. “Ja, we hebben zeer veel positieve reacties gehad, iedereen vindt het geweldig. Heel veel mensen willen komen.”
De reanimatieavond is vrijdagavond 22 februari. Vanaf 18.30 uur is de inloop en ook Niels Verheijen en Bram Verheij zijn bij de avond aanwezig om hun verhaal te doen.
Foto: REGIO8, rechts Niels Verheijen (archief)