Als oorzaak van het faillissement wordt gegeven dat de partij waarbij Anode Energie haar energie inkoopt, als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen, haar leveringsverplichtingen niet meer kan nakomen. Op dit moment werkt Agem als wederverkoper, omdat Agem zelf geen leveringsvergunning heeft. Door het faillissement verliest Agem haar leverancier met vergunning. Wat de gevolgen zijn voor de klanten van Agem is op dit moment nog niet bekend. Maarten van Oostveen, directeur van Agem, hoopt zo snel mogelijk met de curator in gesprek te gaan.
Doel is om de huidige afnemers van energie via Agem mee te nemen naar een andere leverancier. “Dit is een vervelende situatie voor alle betrokkenen”, zegt Van Oostveen in een verklaring op de website van Agem. “Wij doen ons uiterste best om de beste oplossing te vinden voor de huidige afnemers en bronnen van energie via Agem.” Van Oostveen zegt de afgelopen tijd achter de schermen bezig te zijn geweest met een verkenning voor een eigen of coöperatieve leveringsvergunning. “De huidige ontwikkelingen kunnen hierbij zorgen voor een stroomversnelling”, zegt Van Oostveen.
Schriftelijke vragen
Het CDA in Doetinchem heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de kwestie. “We maken ons zorgen over de impact die het omvallen van de leverancier van Agem zou kunnen hebben voor de klanten, onze inwoners en bedrijven”, zegt fractievoorzitter Jeroen Berends. “Daarom hopen we spoedig antwoord te krijgen op onze vragen.” Op dit moment is Agem afhankelijk van ontwikkelingen rondom Anode en de aanstaande gesprekken met de curator. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zal Agem dit direct melden aan alle betrokkenen.
Foto: REGIO8