Einde seizoen voor kansloos De Graafschap

Gepubliceerd: 13-05-2022 22:05. Bijgewerkt: 20-05-2022 9:42

Het seizoen zit erop voor De Graafschap. Het verloor vrijdagavond met 3-1 van FC Eindhoven en is daardoor in de eerste ronde van de play-offs uitgeschakeld.

Na tien minuten was het Justin Ogenia die de score opende. De linkermiddenvelder kreeg alle tijd en ruimte en plaatste de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek achter doelman Hidde Jurjus. De Graafschap toonde daarna veerkracht en kwam vrijwel snel op 1-1 door Mees Kaandorp, die een voorzet van Opoku tegen de touwen schoot. 

Daarna was het FC Eindhoven dat de touwtjes in handen nam en het duel naar zich toe trok door twee goals in een tijdsbestek van drie minuten te maken. Charles-Andreas Brym dook voor Jurjus op en verschalkte de doelman van dichtbij. Daarna was het Joey Sleegers die dwars door de verdediging van De Graafschap dribbelde en de bal langs Jurjus stiftte: 3-1.

Een houdini-act moest ervoor zorgen dat De Graafschap de achterstand omdraaide in de tweede helft, maar dat gebeurde niet. Het werd via Camiel Neghli nog twee keer gevaarlijk, maar oud-De Graafschap doelman Nigel Bertrams hield z’n doel schoon in de tweede helft en trok de zege zo over de streep.

Daardoor zit het seizoen voor De Graafschap erop. Het eindigt als negende in de Keuken Kampioen Divisie en strandt nu.in de eerste ronde van de play-offs. Volgend seizoen is Adrie Poldervaart de trainer. 


Foto: De Graafschap media


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)