Ulft, Netherlands

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Foto: REGIO8
De Doetinchemse muziekdocent Arn Kortooms is met de Fortunate Sons opeens een landelijke bekendheid door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘The Tribute: Battle of the Bands’. Met hun eerbetoon aan Creedence Clearwater Revival werden ze tweede, waarmee ze vier optredens hebben gewonnen in een afgeladen Ziggo Dome.
Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 februari 2024 12:42 | Aangepast op 20 februari 2024 12:42
“Het is wel gek om te ervaren dat we door zo’n televisieprogramma opeens een populariteit krijgen, terwijl we dit al jaren doen”, zegt Kortooms, in het dagelijks leven muziekdocent op het Almende College. Al sinds 2019 is hij lid van de coverband Fortunate Sons. “Met dezelfde liedjes, dezelfde mensen en dezelfde theatershow. Maar doordat je op televisie bent, staat er opeens een rij van mensen die met je op de foto willen. Dat is wel grappig om te ervaren.”

Op zijn Almende College in Silvolde moest de Fortunate Sons-bassist het eindresultaat geheim houden, tót deze week. “De opnames zijn al een tijd afgerond, dus ik zat een beetje op mijn handen”, zegt de glunderende muziekdocent. Na de uitzending van zaterdagavond, werd Kortooms onthaald als een held: “Collega’s feliciteren je. Leerlingen spreken je in de gang aan, geven handjes en gaan klappen en juichen. En natuurlijk vragen ze of ze mee mogen naar de Ziggo Dome, maar die is al uitverkocht...”

Van Ziggo Dome naar GelreDome
Van 12 tot en met 14 maart is het zover. Dan geven de Fortunate Sons vier optredens in een volledig uitverkochte Ziggo Dome, maar sowieso is de agenda van de band ontploft. “Er komen leuke dingen aan”, zegt Kortooms, met gevoel voor understatement. “In september spelen we in het Gelredome bij The Tribute XL. Maar ook de theatertour… Sinds de eerste uitzending op 6 januari is álles uitverkocht. Maart 2025 in Hogeveen, zelfs dat is al uitverkocht. Dat is wel even surrealistisch.”

‘Alleen maar leuker’
Ook na bijna vijf jaar is Kortooms nog niet klaar met het spelen van de baspartijen van CCR. “Het gaat om de liedjes, het zijn gewoon ontzettend goede liedjes die blijven hangen. De kick zit hem in het samenspelen met de band. Dat is een geoliede machine, en dat wordt alleen maar leuker. Ik verbaas me er soms over hoeveel leuker ik het ga vinden.”

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Meer groen, minder auto's, maar meer bezoekers; dat is kortgezegd het plan van de gemeente om de bin...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...

'Europapa' van Joost galmt vanuit de Catharinakerk door Doetinchem

De klanken van het nummer ‘Europapa’ galmden dinsdagmiddag door de binnenstad van Doetinchem. Stadsb...

Waaghalzen storten zich van metershoge schans naar beneden in Silvolde

Dertig waaghalzen hebben zich zaterdag van een metershoge schans naar beneden gestort tijdens de zee...

Auto volledig uitgebrand op parkeerplaats in Doetinchem

Een auto is zondagmiddag volledig uitgebrand op een parkeerplaats in Doetinchem. Er zaten tijdens de...

Geliefde speelfontein keert terug in centrum van Doetinchem

De bekende speelfontein staat vanaf volgende week weer in het centrum van Doetinchem. De PlayFounta...