Ulft, Netherlands

Doetinchem in steigers voor het EK Voetbal

Regio8 | 14 juni 2017 12:00 | Aangepast op 14 juni 2017 12:00

"We weten dat dit soort wedstrijden vaak pas laat gaat lopen", vertelt projectleider Anne Garretsen van De Graafschap. Onder meer België, Denemarken, Zweden en Portugal komen van zondag 16 juli tot zaterdag 29 juli in actie op De Vijverberg. Vanaf donderdag start de kaartverkoop op het stadion. De groepswedstrijden van de Oranjeleeuwinnen zijn inmiddels wel uitverkocht. "Dat heeft effect op de andere wedstrijden", verwacht Garretsen. "We hopen dat met dit soort signalen de wedstrijden in Doetinchem ook steeds meer gevuld raken."

"Het is leuk voor Doetinchem", vindt commercieel directeur Martine Zuil. Ze is blij met het toernooi. "Het is leuk voor De Graafschap en het is leuk voor De Vijverberg. Het zijn vrouwen, dat is al een hele andere emotie en het is vrij groot. De UEFA neemt eigenlijk je hele stadion over." Dat de UEFA veeleisend is, hebben ze geweten in Doetinchem. Op dit moment zijn ze bezig met het opwaarderen van de veldverlichting. Verder worden de persvoorzieningen aangepast, ligt er een nieuw veld, zijn er nieuwe geluidsboxen geplaatst en zijn de staanplaatsen verdwenen.

Wat houdt de Achterhoek eraan over?
Garretsen hoopt dat voetballende meisjes in de Achterhoek iets overhouden aan het toernooi. "Ik zou het mooi vinden als we voor talenten iets kunnen bieden", aldus de projectleider. Op dit moment is het niet mogelijk om vrouwenvoetbal op hoog niveau te bedrijven, zoals dat voor jeugdspelers van De Graafschap wel mogelijk is. "Ik hoop dat die faciliteiten van de grond komen. Ik weet niet wat er in de toekomst gebeurt, maar je moet altijd beginnen bij de jeugd."

De Graafschap ziet het toernooi niet als instapmoment voor het vrouwenvoetbal. "Nee, dat is een brug te ver", aldus Zuil. Qua financiën houdt De Graafschap, naast alle bekostigde verbeteringen aan het stadion, wel een geldbedrag over aan het organiseren van het toernooi. Een extra speler kan daar niet van gehaald worden: "Dat soort bedragen zijn niet aan de orde", besluit Zuil.

Foto: REGIO8

Lees ook

Vijftigjarige Midwinterhoorngroep Eibergen op zoek naar nieuw atelier

Een foto-expositie met in vogelvlucht de vijftigjarige geschiedenis van de Midwinterhoorngroep Eiber...

Veel rook door zolderbrand bij woning in Winterswijk

In Winterswijk is donderdagochtend brand uitgebroken op de zolder van een woning. Niemand is gewond ...

Nieuw boek over culttrainer Simon Kistemaker in de pen

De dochter van Simon Kistemaker, Linda haar man Harald, schrijver Yoeri van den Busken en Jan Eggink...

Drie aanhoudingen en duizenden euro's in beslag genomen bij politiecontrole

Bij een grote controle langs de A18 zijn woensdag onder andere zeven voertuigen in beslag genomen, d...

Bronckhorst wil 55-plussers van de bank krijgen met gezondheidscheck

Tientallen 55-plussers uit de gemeente Bronckhorst hebben woensdagochtend een gezondheidscheck gedaa...

Transportbedrijf uit Ulft experimenteert met elektrische vrachtwagen

Transportbedrijf Don Trucking uit Ulft doet wat overheden willen en gaat proefdraaien met een volled...