Ulft, Netherlands

 

Doetinchem in steigers voor het EK Voetbal

Regio8 | 14 juni 2017 12:00 | Aangepast op 14 juni 2017 12:00

"We weten dat dit soort wedstrijden vaak pas laat gaat lopen", vertelt projectleider Anne Garretsen van De Graafschap. Onder meer België, Denemarken, Zweden en Portugal komen van zondag 16 juli tot zaterdag 29 juli in actie op De Vijverberg. Vanaf donderdag start de kaartverkoop op het stadion. De groepswedstrijden van de Oranjeleeuwinnen zijn inmiddels wel uitverkocht. "Dat heeft effect op de andere wedstrijden", verwacht Garretsen. "We hopen dat met dit soort signalen de wedstrijden in Doetinchem ook steeds meer gevuld raken."

"Het is leuk voor Doetinchem", vindt commercieel directeur Martine Zuil. Ze is blij met het toernooi. "Het is leuk voor De Graafschap en het is leuk voor De Vijverberg. Het zijn vrouwen, dat is al een hele andere emotie en het is vrij groot. De UEFA neemt eigenlijk je hele stadion over." Dat de UEFA veeleisend is, hebben ze geweten in Doetinchem. Op dit moment zijn ze bezig met het opwaarderen van de veldverlichting. Verder worden de persvoorzieningen aangepast, ligt er een nieuw veld, zijn er nieuwe geluidsboxen geplaatst en zijn de staanplaatsen verdwenen.

Wat houdt de Achterhoek eraan over?
Garretsen hoopt dat voetballende meisjes in de Achterhoek iets overhouden aan het toernooi. "Ik zou het mooi vinden als we voor talenten iets kunnen bieden", aldus de projectleider. Op dit moment is het niet mogelijk om vrouwenvoetbal op hoog niveau te bedrijven, zoals dat voor jeugdspelers van De Graafschap wel mogelijk is. "Ik hoop dat die faciliteiten van de grond komen. Ik weet niet wat er in de toekomst gebeurt, maar je moet altijd beginnen bij de jeugd."

De Graafschap ziet het toernooi niet als instapmoment voor het vrouwenvoetbal. "Nee, dat is een brug te ver", aldus Zuil. Qua financiën houdt De Graafschap, naast alle bekostigde verbeteringen aan het stadion, wel een geldbedrag over aan het organiseren van het toernooi. Een extra speler kan daar niet van gehaald worden: "Dat soort bedragen zijn niet aan de orde", besluit Zuil.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Bussen en treinen gaan vaker rijden in Achterhoek

Jasper Hazelaar | 5 dec 2022 13:33

Wolf bijt bijzondere Racka-schapen dood in Voorst

Serena Speet | Nick Hermsen | 2 dec 2022 15:04

Lees ook

Geld weg na inbraak in postkantoor Emmerik

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen in een postkantoor in Emmerik, vla...

Zonnige toekomst voor voetbalveld in Baak

De voormalige voetbalvelden van de Baakse Boys hebben een nieuw leven gekregen als zonnepark De ...

Twee aanhoudingen na controle op A12

Tijdens een grenscontrole zijn vrijdag op de snelweg A12 twee mannen tegen de lamp gelopen. Een Duit...

Kreis Borken roept om in Nederland te blijven

De bestuurder van de Duitse Kreis Borken roept Nederlanders en Duitsers op om het aantal grensbewegi...

Weerboer voorspelt treurig kerstweer

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...

Weerboer voorspelt een warm Nieuwjaar

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag voor De Gelderlander en REGIO8 de weersvoorspellingen voor het w...