Ulft, Netherlands

Directeur Emmerikse kaasfabriek is ook dj

Hoewel hij geen kaasliefhebber is, is Maurice Geerlings sinds drie jaar mede-eigenaar van het bedrijf PG Kaas in Emmerik waar hij als directeur leiding geeft aan meer dan honderd man. De 46-jarige Zeddammer heeft naast zijn drukke functie nog een bijzondere passie, hij produceert muziek en is actief als dj onder de naam Maurixx.
Jeanine Jongh | 28 april 2021 11:55 | Aangepast op 28 april 2021 11:55

“Ik wil daar graag een combinatie tussen maken", zegt Geerlings. "Ik vind het werk hier heel leuk, ik doe dit samen met mijn zus en we werken heel leuk en goed samen en dat moet zeker zo blijven. Daarnaast blijft er voldoende tijd over voor het maken en draaien van muziek.” Overdag kaasboer en 's avonds dj lijkt een bijzondere combinatie, maar dat vindt Geerlings zelf niet. De Zeddammer wordt in zijn dj-ambitie gesteund door zijn naasten. Het laatste nummer dat de dj heeft gemaakt wordt zelfs vocaal begeleid door zijn vriendin. “Mijn omgeving vindt het leuk en er zijn veel mensen die me volgen. Ik ben heel blij met de reacties”, vertelt Geerlings.

De directeur van PG Kaas is nu tien jaar aan het dj'en onder de naam Maurixx en pakt sinds drie jaar het produceren op. Een echte doorbraak voor de dj in spe is er nog niet van gekomen. Wel blijft hij dromen en hoopt hij onder meer door het volgen van cursussen beter te worden. “Omdat ik mezelf graag wilde professionaliseren heb ik verschillende cursussen gevolgd", vertelt Geerlings. "Een tip daarin was: 'professionaliseer jezelf'. Want als je een nummer uitbrengt dat doorbreekt, zorg er dan voor dat alles op je sociale media staat. Dat heb ik ter harte genomen en ook zo gedaan.”

Balans
Geerlings wil voorlopig een balans houden tussen zijn directeursfunctie bij de kaasfabriek en zijn carrière als dj. Wel heeft hij een droom binnen de muziekwereld, hij hoopt van regionale festivalorganisaties de kans te krijgen om op een podium te staan: “Ik heb nu als doel om op Huntenpop te kunnen draaien voor een groot publiek. Dat ik die mensen allemaal mag laten genieten van mijn muziek.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Halfvasten in Netterden groter dan ooit: ‘Meer kan het dorp niet aan’

Halfvasten leeft in Netterden, dat staat als een paal boven water. Duizenden bezoekers kwamen zaterd...

Beste streekboek is bekend, deze week veel aandacht voor dialect

‘Vastberaden en veelbelovend’ is zondag uitgeroepen tot Boek van het Jaar van de Achterhoek en Lieme...

Twintigste editie van Hart van Loil TV op REGIO8

Streekomroep REGIO8 zendt de twintigste aflevering van het door inwoners van Loil geproduceerde ‘Har...

Den Haag maakt Achterhoek dialooggebied voor 'Elke Regio Telt'

De Achterhoek wordt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken een sparringpartner om het gat tussen...

Niet ontploft vuurwerk gevonden in 's-Heerenberg, EOD sluit straat af

De Explosieven Opruimingsdienst is zondag uitgerukt naar 's-Heerenberg vanwege niet ontploft vuurwer...