Ulft, Netherlands

Denice schittert op de Boerinnenkalender

Boerendochter en paraveterinair Denice Bruins uit Netterden heeft haar overall verruild voor rode lingerie in de nieuwste editie van de Boerinnenkalender. De twintigjarige wil met haar deelname aandacht vragen voor de boerensector, die volgens haar onder vuur ligt.
Tim Rondeel | 7 oktober 2021 17:01 | Aangepast op 7 oktober 2021 17:01

"Ik wil voornamelijk dat er meer respect komt voor de boeren", aldus het kersverse model Denice. "Ze werken 24/7 keihard en ze verzorgen de dieren zo goed. Als je ziet hoe goed de dieren het hebben en hoe tevreden ze eigenlijk zijn." Om haar steun te laten zien aan de agrarische sector was ze ook aanwezig op een boerenprotest. "De sfeer met alle boeren dat is gewoon heel mooi", vertelt ze over het contact. "Samen op een mooie manier kunnen we laten zien dat er toch meer respect voor de boeren moet zijn." Zelf melkt Denice op zondagavond bij het melkveebedrijf van haar ouders en helpt ze verder met allerlei hand-en-spandiensten: "Ik help ook wel als een koe afgekalfd moet worden of als er klusjes op het land zijn."

Als dierenartsassistent is Denice dagelijks bezig met het welzijn van dieren. Dat ze nu als boerin op een kalender staat was een verrassing, de Netterdense weet nog steeds niet wie haar heeft opgegeven. "Op een gegeven moment was ik uitgekozen en toen dacht ik: moet ik dat wel doen?", vertelt Denice, die door de vele positieve reactie nu blij is dat ze mee heeft gedaan. Haar foto krijgt een mooie plek op het bedrijf van haar ouders. Voorlopig verkiest ze het werken in haar overal wel boven een leven als fulltime model: "Ik sta toch liever tussen de dieren."

Toekomst op de boerderij
Ondanks de negativiteit waar de boerensector in haar ogen mee kampt, droomt ze van een toekomst op haar eigen boerderij. "De laatste jaren is het wel steeds minder leuk geworden met alle wetten en regels, maar daarnaast is het boerenleven gewoon supermooi en dat blijft gewoon altijd mooi."

Achterhoekse boeren ook vertegenwoordigd
Op de mannelijke variant van de Boerinnenkalender, de Boerenkalender, staan ook twee Achterhoekse boeren. De broers Ramon en Yannick uit Aalten zijn gezamenlijk te zien op de kalender.

Foto: REGIO8

Lees ook

Zijspancrosser Justin Keuben uit Wehl loopt zware blessure op tijdens WK in Portugal

De Wehlse zijspancrosser Justin Keuben is zaterdag hard ten val gekomen bij het WK Zijspancross in P...

6,5 miljoen euro voor nieuw centrum Ruurlo met Dorpsstraat als fietsstraat

De Dorpsstraat in Ruurlo moet groener en toegankelijker worden, met meer ruimte voor fietsers en voe...

Elten werd 75 jaar geleden Nederlands, Eltenaren blikken terug

Het is dinsdag precies 75 jaar geleden dat Elten onderdeel was van Nederlands grondgebied. Op 23 apr...

Naast Spelen ook EK voor 'VAR' Dieperink uit Borculo

Scheidsrechter Rob Dieperink komt dit jaar in actie als videoscheidsrechter (VAR) op het EK in Duits...

Bouwlocatie brugdrama Lochem vrijgegeven door Arbeidsinspectie

De bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug, waar op 21 februari twee mensen om het leven kwamen doordat...

Duitse documentaire over Dinxperlo en Suderwick hit op YouTube

De Duitse journalist Matthias Schwarzer heeft een documentaire gemaakt over het leven in het Achterh...