Ulft, Netherlands

De Graafschap wil stunten in Eindhoven

Regio8 | 29 januari 2016 17:35 | Aangepast op 29 januari 2016 17:35
"We moeten gewoon borst vooruit het veld opgaan en PSV ook bij momenten onder druk zetten", vindt aanvoerder Ted van de Pavert. "Het wordt een zware dobber, maar we zullen er alles aan moeten doen om daar ook te proberen een resultaat weg te halen." Bryan Smeets is het daarmee eens: "Het is denk ik wel de beste ploeg van Nederland. Dat hebben we thuis ook al meegemaakt." De heenwedstrijd in Doetinchem was een waar spektakelstuk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-6 overwinning voor de landskampioen. "Maar in het voetbal kan alles", aldus de Limburgse middenvelder. "We zitten lekker in ons vel, dus laten we hopen dat we het tegen PSV kunnen doorzetten."

Dat het een moeilijke opgave voor de Superboeren wordt om punten mee te nemen uit Eindhoven, bewijst het verleden wel. Van de 20 onderlinge ontmoetingen in Noord-Brabant, won PSV er maar liefst 16. Jan Vreman geeft zich niet gewonnen: "We moeten kijken waar we ze pijn kunnen doen. Op de juiste momenten druk zetten en dan gaan we kijken hoe we tegenover een PSV op het veld kunnen staan." Verdediger Ted van de Pavert zal op het veld veelvuldig oud-Graafschapper Luuk de Jong tegenkomen: "Een leuke uitdaging voor mezelf om Luuk uit de wedstrijd te halen."

Diemers naar de bank

Op basis van de hesjesverdeling op de afsluitende training vrijdagmiddag kan worden gezegd dat Lion Kaak de plaats inneemt van Mark Diemers als controlerende middenvelder. Winteraanwinst Diemers speelde tegen ADO Den Haag na een knieblessure voor het eerst in de basis en hield het zeventig minuten vol. Met het oog op de aanstaande wedstrijden tegen NEC en Willem II lijkt de controleur rust te krijgen. Daarnaast keert Andrew Driver waarschijnlijk terug in de basis voor Kristopher Vida. Driver startte tegen ADO Den Haag op de bank omdat hij te laat op de club was.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek; Kaak, Tarfi, Driver, Smeets; Peters, Vermeij.

Lees ook

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl in race voor Gouden Strop

Schrijfster Marieke Damen uit Wehl is genomineerd voor de Gouden Strop. Met haar boek 'Het perfecte ...

Eeuwenoude vondsten bij middeleeuwse boerderij in Varsseveld

Het archeologisch onderzoek op de plek waar een nieuwe woonwijk moet verrijzen in Varsseveld heeft e...

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieple...

Honderden Lochemmers krijgen nieuwe laatste rustplaats

Honderden mensen die ooit in Lochem leefden, hebben een nieuwe eeuwige rustplaats gekregen op de Oud...

Annette Bronsvoort al tien jaar ‘helemaal op mijn plek’ in Oost Gelre

De eerste dag herinnert ze zich nog als de dag van gisteren. Een grote banner van de Feestfabriek bi...

Weerboer voorspelt vanuit koolzaadveld in Etten zonneschijn op de zondag

Gerrit Vossers neemt iedere vrijdag de weersvoorspellingen voor het weekend in de Achterhoek en Liem...