Ulft, Netherlands

 

De Graafschap wil stunten in Eindhoven

Regio8 | 29 januari 2016 17:35 | Aangepast op 29 januari 2016 17:35
"We moeten gewoon borst vooruit het veld opgaan en PSV ook bij momenten onder druk zetten", vindt aanvoerder Ted van de Pavert. "Het wordt een zware dobber, maar we zullen er alles aan moeten doen om daar ook te proberen een resultaat weg te halen." Bryan Smeets is het daarmee eens: "Het is denk ik wel de beste ploeg van Nederland. Dat hebben we thuis ook al meegemaakt." De heenwedstrijd in Doetinchem was een waar spektakelstuk. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-6 overwinning voor de landskampioen. "Maar in het voetbal kan alles", aldus de Limburgse middenvelder. "We zitten lekker in ons vel, dus laten we hopen dat we het tegen PSV kunnen doorzetten."

Dat het een moeilijke opgave voor de Superboeren wordt om punten mee te nemen uit Eindhoven, bewijst het verleden wel. Van de 20 onderlinge ontmoetingen in Noord-Brabant, won PSV er maar liefst 16. Jan Vreman geeft zich niet gewonnen: "We moeten kijken waar we ze pijn kunnen doen. Op de juiste momenten druk zetten en dan gaan we kijken hoe we tegenover een PSV op het veld kunnen staan." Verdediger Ted van de Pavert zal op het veld veelvuldig oud-Graafschapper Luuk de Jong tegenkomen: "Een leuke uitdaging voor mezelf om Luuk uit de wedstrijd te halen."

Diemers naar de bank

Op basis van de hesjesverdeling op de afsluitende training vrijdagmiddag kan worden gezegd dat Lion Kaak de plaats inneemt van Mark Diemers als controlerende middenvelder. Winteraanwinst Diemers speelde tegen ADO Den Haag na een knieblessure voor het eerst in de basis en hield het zeventig minuten vol. Met het oog op de aanstaande wedstrijden tegen NEC en Willem II lijkt de controleur rust te krijgen. Daarnaast keert Andrew Driver waarschijnlijk terug in de basis voor Kristopher Vida. Driver startte tegen ADO Den Haag op de bank omdat hij te laat op de club was.

Vermoedelijke opstelling: Jurjus; Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek; Kaak, Tarfi, Driver, Smeets; Peters, Vermeij.

Meest gelezen

Snelweg A18 bij Doetinchem afgesloten door brand

Redactie REGIO8 | 30 mei 2023 22:26

57-jarige Fries op dak vrachtwagen aangehouden in Didam

Viggo Zweverink | 31 mei 2023 14:47

Lees ook

Hofstede 'trots' op jaren bij De Graafschap

Peter Hofstede vertrekt na zeven jaar in zijn huidige functie aan het einde van dit seizoen bij De ...

Nekklachten na kop-staartbotsing in Terborg

Twee auto's zijn vrijdagmiddag op elkaar gebotst in Terborg. Bij de aanrijding liep een van de be...

Veertienjarige Malou verovert titel op NK

Malou Rensink uit Winterswijk is ondanks haar jonge leeftijd al Nederlands kampioen. De veertienjari...

Achterhoekse kerstfilm in plaats van dienst

De protestantse kerken van Lichtenvoorde, Aalten en Dinxperlo hebben de handen ineengeslagen nu de v...

REGIO8 blikt in vier jaaroverzichten terug op de meest opmerkelijke nieuwsfeiten van 2021 in de Acht...

Inwonersaantal van de Achterhoek groeit

Het aantal inwoners van de Achterhoek is over het jaar 2021 gestegen, wat voor bestuurders reden is ...