Ulft, Netherlands

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

Foto: REGIO8
De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase van de reguliere competitie. De Schapenkoppen, zoals de geuzennaam klinkt, zijn de grote verrassing van dit seizoen en staan vierde met twee punten maar dan de Doetinchemmers.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 4 april 2024 15:14 | Aangepast op 4 april 2024 15:14
“Ik verwacht een open wedstrijd, Dordrecht is een elftal dat graag wil voetballen en dat hebben ze het hele seizoen al laten zien”, aldus trainer Jan Vreman. “Wij moeten zorgen dat ze niet in hun kwaliteiten komen, dus kort erop zitten en linies bij elkaar en zorgen dat wij beter aan de bal zijn, zodat ze achter ons aan moeten lopen.” Verdediger Xandro Schenk heeft ook een hoge pet op van de tegenstander van vrijdagavond: “Ze zijn misschien wel de best voetballende ploeg, maar daar hebben we ons op voorbereid en we willen daar gewoon een goed resultaat halen.” Mede verklaring voor de goede resultaten is de intensieve samenwerking die Dordrecht sinds deze zomer heeft met Feyenoord. Zo kwam Pascal Bosschaart over en nam plaats in de technische staf. Ook kwamen er vijf spelers naar Dordt, waarvan Shiloh 't Zand en Ilias Sebaoui dragende krachten zijn in het team.

De Graafschap start met dezelfde elf spelers als tegen Jong AZ. In aanloop naar de wedstrijd kreeg Vreman slecht nieuws over de net teruggekeerde Rio Hillen. De verdediger raakte woensdag geblesseerd op de training en of hij dit seizoen nog in actie komt, is de vraag. “Er zit geen breuk, dat is wel geconstateerd, alleen is het verder nog afwachten”, schetst Vreman. “Rio kun je er heel goed bij hebben dus het is een flinke klap voor ons, maar vooral voor hemzelf. Hij zit net weer bij de selectie en is ingevallen, hij heeft vijf maanden gerevalideerd en dan gebeurt dit. Voor hem is het extra sneu.”

Schenk nieuw contract?
Wie er wel bij is aan de Krommedijk is Schenk, de verdediger mistte dit seizoen nog geen minuut en is een vaste waarde. Zijn contract loopt af en of er een vervolg aan zijn verblijf in Doetinchem komt is een vraag die alleen technisch directeur Peter Bijvelds kan beantwoorden. “Zolang hij niks laat horen, is het voor mij geen issue", geeft Schenk aan. “Ik ben gewoon lekker mijn wedstrijden aan het spelen. Het is geen uitgemaakte zaak dat ik blijf, maar ook zeker niet zo dat ik weg hoef.”

Play-offs
Bij winst op bezoek in Zuid-Holland kunnen de mannen van trainer Vreman deelname aan de play-offs bijna niet meer mislopen, waarmee de doelstelling voor dit seizoen wordt behaald. “Aan het begin van het seizoen had iedereen voor deze positie getekend”, aldus Vreman. “Nu moeten we zorgen dat we vertrouwen opbouwen en het seizoen heel mooi afmaken.”

Opstelling: Jansen; Fortes, Schenk, Hardeman, A. Büttner; Brittijn, Warmerdam, Mahi; Colyn, Seuntjens, Önal.

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

De Graafschap verhuurt Raterink aan Duitse landskampioen

De Graafschap verhuurt aankomend seizoen Othniël Raterink aan de kersverse Duitse landskampioen Baye...

Ralf Seuntjens blijft nog een jaar bij De Graafschap

De Graafschap en aanvaller Ralf Seuntjens verlengen de samenwerking met één jaar. De 35-jarige aanva...

De Graafschap legt verdediger Hardeman langer vast

De Graafschap-verdediger Joran Hardeman heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2026. De Doeti...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...

Doelman Bakker tekent in Den Bosch na vertrek bij De Graafschap

De Graafschap-doelman Mees Bakker stapt deze zomer over naar competitiegenoot FC Den Bosch. Het cont...

Lion Kaak vier jaar langer bij De Graafschap: 'Ik wil hier hoofdtrainer worden'

Lion Kaak gaat zijn carrière als actief voetballer hoogstwaarschijnlijk afsluiten bij jeugdliefde De...