Ulft, Netherlands

De Graafschap voor laatste keer dit seizoen op bezoek bij Jong-ploeg

Na een korte onderbreking vanwege de interlandperiode hervat De Graafschap vrijdagavond de competitie op bezoek bij Jong FC Utrecht. De Doetinchemmers kunnen zichzelf op bezoek bij de nummer zestien een goede dienst bewijzen in de strijd om een plekje in de subtop, én in het gevecht om de tweede periode.
Tim Rondeel | 23 november 2023 16:29 | Aangepast op 23 november 2023 16:29
De jonge Domstedelingen wisten dit seizoen in eigen huis te al winnen van FC Groningen, Roda JC en SC Cambuur, trainer Jan Vreman is op zijn hoede: "We zijn dus gewaarschuwd en we gaan het morgen zien." De Graafschap heeft zich meermaals verslikt op bezoek bij Jong-ploegen, vooral op de maandagavond bleek het vaak een lastig karwei. Dat ze nu op vrijdagavond naar Sportpark Zoudenbalch mogen maakt volgens Vreman niet veel verschil: "Bij Utrecht valt dat nog mee, daar zit minder verschil in dan bij de andere Jong-teams. Ze hebben een redelijk vaste samenstelling."

Een van de stabiele factoren dit jaar bij de Superboeren is Xandro Schenk. De verdediger miste dit seizoen nog minuut bij De Graafschap en lijkt goed in vorm te zijn "Ik hoef niet over mezelf te oordelen gelukkig, maar ik denk dat het niet slecht gaat", aldus de centrale verdediger, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Doetinchem. "Vorig jaar heb ik natuurlijk heel weinig gespeeld, dus het is lekker dat je nu veel speelt en geen minuut mist."

'Het staat vrij goed'
De ervaren verdediging is volgens de dertigjarige Schenk een belangrijke reden voor de goede resultaten van de Doetinchemmers: "Het staat vrij goed en vooral de laatste weken krijgen we weinig goals tegen (twee goals in de laatste vijf duels red.). In het begin was het nog even zoeken en dat is niet zo raar. We ontwikkelen ons überhaupt zowel aanvallend als verdedigend goed, en dat is heel positief."

Periode (nog) geen onderwerp
Met een overwinning doet De Graafschap ook goede zaken in de tweede periode, waarin het nu een tweede plek heeft, maar dat speelt nog niet in de kleedkamer. "Het is cliché natuurlijk, maar we bekijken het gewoon wedstrijd voor wedstrijd", aldus Schenk. "Ik heb het ook nog niet horen vallen, maar als je er over een paar wedstrijden nog goed voorstaat, moet je er vol voor gaan."

Warmerdam geschorst
Vreman begint bijna met dezelfde elf spelers als in de winstpartij bij Telstar. Alleen Donny Warmerdam ontbreekt vanwege een schorsing, Lion Kaak lijkt de meest logische vervanger. "Alles dat aanwezig kan zijn ten opzichte van de vorige keer hebben we", schetst Vreman. "Dus we kunnen."

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Lammers, A. Büttner; Kaak, Brittijn, Colyn; Önal, Flakus Bosilj, G. Büttner.

Foto: REGIO8

Lees meer over:

De Graafschap|

Lees ook

Ruime thuisoverwinning voor De Graafschap

De Graafschap heeft vrijdag een vroege achterstand weten om te zetten in een ruime overwinning. Op d...

De Graafschap gebrand op verbetering tegen ploeg in vorm Telstar

De Graafschap is erop gebrand om vrijdagavond drie punten te pakken op de eigen Vijverberg en de min...

Azaoum maakt driemanschap in jeugd De Graafschap compleet

De Graafschap heeft Mounir Azaoum teruggehaald naar de jeugdopleiding van de Doetinchemse voetbalclu...

De Graafschap wacht graadmeter in Dordrecht

De Graafschap wacht vrijdagavond in het duel met FC Dordrecht een goede graadmeter in de slotfase va...

De Graafschap wil Jansen behouden, gesprek met Vreman aanstaande

Nu er duidelijkheid is over zijn eigen toekomst, kan Peter Bijvelds vrijuit spreken over de voorbere...

Bijvelds een jaar langer bij De Graafschap áls nacompetitie wordt gehaald

Het contract van Peter Bijvelds als technisch directeur bij De Graafschap is verlengd, onder voorbeh...