Ulft, Netherlands

De Graafschap positief gemutst naar FC Eindhoven

De Graafschap treft vrijdagavond in Eindhoven met de plaatselijke FC de huidige nummer zes van de competitie. Volgens assistent trainer Richard Roelofsen wacht de Superboeren een zware klus in het Jan Louwers Stadion, aangezien ze de drie laatste wedstrijd niet wisten te winnen van FC Eindhoven, waaronder in de play-offs.
Tim Rondeel | Nick Hermsen | 23 februari 2023 16:54 | Aangepast op 23 februari 2023 16:54
“Je weet gewoon dat het lastige wedstrijden zijn, dat verwacht ik nu ook”, aldus Roelofsen. “Dus we moeten daar gewoon weer aan de bak.” Aanvaller Devin Haen verwacht veel van de Superboeren in het uitduel. Zeker omdat FC Eindhoven niet in de beste vorm steekt, de ploeg verloor de laatste vier wedstrijden op rij. “Ik denk dat wij een goede kans maken”, vult Haen zijn trainer aan. “Als we in balbezit soms maar wat rustiger zijn en onze kansen goed uitspelen, dan denk ik dat wij een hele grote kans maken en gewoon gaan winnen.”

De sfeer op de training is volgens Roelofsen omgeslagen na de 2-0 thuiswinst op Roda JC: “Je kan hele goede wedstrijden spelen, maar als je die verliest, dan doet dat niks met je vertrouwen. De hele week is dat positieve gevoel gebleven, dus dat is een voordeel.” Ook Haen merkt dat er positieve sfeer hangt: “We zitten er met z’n allen goed in en hebben er alle vertrouwen in. Dat doet ook al een hele hoop met het team, ook al is het voetbal nog altijd niet wat we willen.”

Geen Lammers, De Jong en Valencia
Roelofsen kan vrijdagavond geen beroep doen op Jan Lammers, Siem de Jong en Joel Valencia. De jonge Zieuwentenaar Devin Haen, die sinds twee wedstrijden als basisspeler het vertrouwen krijgt van de trainer, start weer in de eerste elf. “Het heeft me wel een boost gegeven natuurlijk want het is voor een spits altijd lekker als die speelt”, geeft het jeugdproduct toe. “En als die scoort natuurlijk ook.”

'Alles aan doen'
Haen hoopt te scoren, zijn laatste doelpunt dateert uit begin januari, toen hij trefzeker was thuis tegen Jong Ajax. Toch ziet hij het niet als een obsessie: “Dan ga je alleen maar tegen jezelf voetballen. Ik wil het gewoon zelf heel graag laten zien en daar ga ik alles aan doen.”

Foto: REGIO8

Lees ook

De Graafschap verliest in eigen huis van beter Cambuur

De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om te winnen van Cambuur, de ploeg van oud-coach H...

Trainer Vreman verwacht spektakel bij De Graafschap tegen Cambuur

Het Cambuur Leeuwarden van trainer Henk de Jong komt vrijdagavond naar De Vijverberg voor een duel m...

De Graafschap hoeft geen spelers te verkopen in de winterstop

De Graafschap hoeft ondanks de geldzorgen de komende winter geen spelers te verkopen, dat laat Peter...

De Graafschap speelt op koude Vijverberg gelijk tegen FC Dordrecht

Op een koude Vijverberg is De Graafschap maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel te...

Moeizame overwinning voor De Graafschap in Oss

De Graafschap heeft vrijdag een zwaar bevochten 0-1 overwinning behaald op bezoek bij TOP Oss. In ee...

De Graafschap met Haen en Van Gilst tegen TOP Oss

Op het kunstgrasveld op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem werkten de mannen van Jan Vreman donde...