Ulft, Netherlands

De Graafschap pakt punt op bezoek bij hoogvlieger Roda JC

Foto: De Graafschap Media
De Graafschap heeft vrijdag gelijk gespeeld tegen een van de kandidaten voor een directe promotieplek Roda JC. Door een doelpunt van basisdebutant Maas Willemsen nemen de Doetinchemmers een punt mee naar de Achterhoek.
Tim Rondeel | 19 april 2024 23:00 | Aangepast op 19 april 2024 23:00
De Graafschap mocht aftrappen in een sfeervol Parkstad Limburg stadion. Dat kwam alleen niet door het uitvak; dat was aan het begin van de wedstrijd nog nagenoeg leeg. De Superboeren misten de steun overduidelijk, want ze begonnen niet sterk aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut kreeg Roda JC een grote kans, die gekeerd kon worden door Thijs Jansen. Twee minuten later volgde de tweede grote kans voor de Limburgers en deze werd netjes afgewerkt door Pena Zauner: 1-0. Deze goal werd gemist door het grootste gedeelte van het uitvak; de meeste supporters konden pas vanaf de 15e minuut hun club te steunen.

Dat leek effect te hebben, want De Graafschap kwam na het eerste kwartier beter in de wedstrijd. Toen de klok op 25 minuten stond, kreeg De Graafschap zijn eerste echt grote kans. Colyn zette de bal voor en Onal kopte de bal op doel. Na enige moeite kon de doelman de bal uiteindelijk klemmen. Drie minuten later was De Graafschap weer gevaarlijk. Na een puike voorzet van rechtsback Jeffry Fortes kwam Önal net te kort om de bal binnen te tikken. De Limburgers waren echter wel dichterbij bij de 2-0, dan de Superboeren bij de 1-1. De grootste kans was namelijk nog voor Roda JC in de 39e minuut. Dat kwam door toedoen van slordig spel van De Graafschap; een te korte terugspeelbal werd erg gevaarlijk, maar keeper Jansen lette goed op en voorkwam de 2-0.

Voor aanvang van de tweede helft werd duidelijk dat Ralf Seuntjens niet verder kon door een opgelopen blessure in de eerste helft.. Hij werd vervangen door Devin Haen. De Superboeren kwamen de tweede helft overduidelijk beter uit de startblokken dan in de eerste. Basar Önal kreeg opnieuw twee goede kansen om de gelijkmaker te maken, maar de Turske vleugelaanvaller slaagde hier niet in.

In de 74e minuut besloot Vreman aanvallend te wisselen door David Bosilj en Tristan van Gilst te brengen voor Warmerdam en Colyn. Hierdoor kreeg De Graafschap wat meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Totdat De Graafschap in de 85e minuut een hoekschop kreeg. Büttner legde de bal perfect neer bij de eerste paal, waar Maas Willemsen zijn eerste basisplaats bekroonde met een doelpunt: 1-1.

Roda JC probeerde als reactie veel te druk te zetten. De Graafschap ging hier uiterst goed mee om, tot grote frustratie van het publiek uit Limburg. In de extra tijd kreeg Roda JC-invaller Bangura nog een gigantische kans op de drie punten, maar dit werd wederom voorkomen door uitstekend keeperswerk van Thijs Jansen.

Voor De Graafschap heeft de puntendeling niet veel gevolgen, aangezien de playoffs al veiliggesteld waren. Maar bij de ploeg uit Kerkrade kwam het gelijke spel hard aan, aangezien koploper Willem II nu kans krijgt om uit te lopen en bovendien FC Groningen nu Roda JC nog harder in de nek hijgt in de strijd om de tweede plaats.

Lees meer over:

De Graafschap|

Meest gelezen

Twee overleden personen gevonden in woning in Doetinchem

Redactie REGIO8 | 14 jun 2024 11:38

Lees ook

De Graafschap heeft vier prioriteiten voor transferzomer, Bijvelds spreekt met Duitsers

De Graafschap heeft voor de zomerse transferperiode vier posities als prioriteit ingevuld. In Doetin...

De Graafschap verhuurt Raterink aan Duitse landskampioen

De Graafschap verhuurt aankomend seizoen Othniël Raterink aan de kersverse Duitse landskampioen Baye...

Ralf Seuntjens blijft nog een jaar bij De Graafschap

De Graafschap en aanvaller Ralf Seuntjens verlengen de samenwerking met één jaar. De 35-jarige aanva...

De Graafschap legt verdediger Hardeman langer vast

De Graafschap-verdediger Joran Hardeman heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2026. De Doeti...

Verdediger Van Riel tekent voor twee jaar bij FC Utrecht

Jesper van Riel maakt de overstap van De Graafschap naar FC Utrecht. De negentienjarige verdediger m...

Doelman Bakker tekent in Den Bosch na vertrek bij De Graafschap

De Graafschap-doelman Mees Bakker stapt deze zomer over naar competitiegenoot FC Den Bosch. Het cont...