Ulft, Netherlands

De Graafschap mist topscorer Önal, Büttner hoopt op contract

Foto: REGIO8
Na de harde klap die het verlies van De Graafschap tegen Helmond Sport was, moet de ploeg van trainer Jan Vreman de rug rechten in het thuisduel met FC Den Bosch. Zonder smaakmaker en topscorer Basar Önal, die er enkele weken uitligt met een blessure, volstaat eigenlijk alleen een overwinning.
Jasper Hazelaar | Hidde Vinkenvleugel | 23 februari 2024 10:00 | Aangepast op 23 februari 2024 10:00
“Als je bovenin mee wilt blijven doen, zal dat moeten gebeuren”, weet trainer Vreman, die gelijk aangeeft dat FC Den Bosch ondanks een achttiende plek geen makkelijke tegenstander is. “Het is een elftal dat ontzettend goed vanuit de organisatie kan spelen, ze hebben de laatste vier wedstrijden ook de nul gehouden. Ze kunnen verdedigen, en dan is het aan ons om erdoorheen te spelen.” Giovanni Büttner, die weer een basisplek krijgt, ziet wel kansen: “Ik denk dat de kansen vooral op de zijkanten liggen, met de voorzetten op Ralf Seuntjens.”

Die voorzetten worden de komende weken niet gegeven door Önal, de vleugelaanvaller ligt in de lappenmand met een liesblessure, waardoor Tristan van Gilst een kans in de basis krijgt. “Iedereen weet dat Basar een van de beste spelers van De Graafschap is en dat we hem hard nodig hebben. Maar ik denk dat Tristan het goed kan opvullen", zegt vleugelaanvaller Büttner. Tegen Jong PSV kreeg Van Gilst ook de kans op links, toen had hij met twee doelpunten een belangrijke bijdrage aan de 4-2 winst. “Ik hoop dat hij dat vrijdagavond ook laat zien”, aldus Vreman.

Van amateur naar contract?
Het neefje van Alexander Büttner speelt nog altijd op amateurbasis voor De Graafschap. Waar mede-amateurspeler Huseyin Dogan in de winter vertrok, heeft de geboren Doetinchemmer geen haast. “Ik woon hier vijf minuten vandaan en ik vind het geweldig, het voelt gewoon als een soort familie”, zegt Giovanni Büttner, die wel hoopt dat zijn inzet wordt beloond met een écht contract. “We gaan aan het einde van het seizoen, of eerder, wel aan tafel. Dan zien we hoe we eruit komen.”

Seuntjens boven Haen
Vreman houdt tegen FC Den Bosch het vertrouwen in Ralf Seuntjens als centrumaanvaller. Daarmee rest voor groeibriljant Devin Haen, de gedroomde eerste spits, een rol op de bank. “Ralf doet het ontzettend goed, je kan er ballen op kwijt, hij scherm ze af, je kunt doorvoetballen”, zo somt Vreman de kwaliteiten van de Seun of God op. De Gendringse trainer legt de bal bij Haen om zijn plek terug te veroveren: “Dat is ook voetbal. Als spelers beter zijn, moet je een pas op de plaats maken. Dan moet je jezelf ontwikkelne, zodat je in de kansen die je krijgt laat zien dat je het kunt. Daar hebben we vertrouwen in.”

Hillen op de weg terug
Waar Önal de komende tijd niet in actie komt, is een andere speler op de weg terug. Verdediger Rio Hillen was donderdag weer op het trainingsveld te vinden en heeft ook al meegedaan in een positiespel. Vreman verwacht hem binnen een maand weer in te kunnen zetten: “Maar misschien duurt het iets langer, of misschien gaat het iets sneller.”

Opstelling: Jansen; Fortes, Hardeman, Schenk, A. Büttner; Brittijn, Warmerdam, Colyn; G. Büttner, Seuntjens, Van Gilst.

Lees meer over:

Doetinchem|Voetbal|De Graafschap|

Meest gelezen

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Tim Rondeel | Nick Hermsen | 15 mei 2024 17:03

Lees ook

Taakstraf en voorwaardelijke rijontzegging na dodelijk ongeval bij Gaanderen

De 27-jarige man uit Gaanderen die in augustus 2023 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de kruising...

Silkeborg verslaat De Graafschap in finale Karel Stegeman Toernooi

De Deense voetbalclub Silkeborg IF heeft De Graafschap maandag verslagen in de finale, en daarmee he...

De Graafschap wil en moet uit ander vaatje tappen tegen ADO Den Haag

Het is zaterdagavond alles of niets voor De Graafschap tijdens de return van de eerste ronde van de ...

Doetinchem wil binnenstad drastisch op de schop gooien

Meer groen, minder auto's, maar meer bezoekers; dat is kortgezegd het plan van de gemeente om de bin...

Bijna kwart leden Ulftse Boys tegen fusie, SDOUC vrijwel unaniem voor

Bijna alle leden van de Ulftse voetbalclub SDOUC zijn voor een fusie met plaatsgenoot Ulftse Boys, d...

Promotie ver weg voor De Graafschap na thuisverlies tegen ADO

Promotie naar de eredivisie lijkt ver weg voor De Graafschap. ADO Den Haag was dinsdagavond op een s...