Carnavalsverenigingen verplaatsen optocht

Gepubliceerd: 19-01-2022 17:01. Bijgewerkt: 19-01-2022 18:50

De carnavalsverenigingen uit Loil en Nieuw-Dijk hebben besloten carnaval te verplaatsen naar het Pinksterweekend in de lente. Daarmee hopen ze de vele wagenbouwers in de omgeving, die het al twee jaar moeten doen zonder de grote optocht in Didam, tegemoet te komen en duidelijkheid te geven.


“Ze zijn natuurlijk al weken aan het vragen wat er gaat gebeuren en nu is er gewoon duidelijkheid”, geeft Marcel Wiendels, voorzitter bij carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers, aan. “Zij kunnen nu verder met de wagen. Onzekerheid is ook niet fijn.” De optocht van De Vrolijke Drammers uit Loil en de 11-jes uit Nieuw Dijk staat nu voor zondag 5 juni gepland. In de dagen rondom de optocht vinden de traditionele kiekdagen en de feesten plaats. “Het is natuurlijk heel anders dan anders, tradities zullen een beetje losgelaten worden in dat weekend", vertelt Wiendels. Vanwege het aanhoudende coronavirus en de maatregelen vindt het bestuur het niet verantwoord om eind februari fysiek festiviteiten te houden.

Eerder werd ook de carnaval in ’s-Heerenberg al verplaatst naar juni. Ondanks de verplaatsing hopen De Vrolijke Drammers en andere verenigingen rond het oorspronkelijke weekend in februari nog wel wat activiteiten te organiseren. “Voor de jeugd gaat het op school wel gewoon door", geeft de voorzitter aan. "We zijn daarvoor in gesprek met de school over de onthulling van de jeugdprins- of prinses." Na twee jaar zonder groot feest verwacht voorzitter Wiendels dat er in het Pinksterweekend een carnaval als vanouds kan worden gevierd. “Ten opzichte van vorig jaar is er heel veel gebeurd, mensen zijn meer gevaccineerd dus ik verwacht wel dat het kan.”

Geinsköp en Dösvlègels
Ook carnavalsvereniging De Dösvlègels uit Beek/Loerbeek laat in een bericht op Facebook weten dat ze hebben besloten om carnaval niet op de reguliere manier door te laten gaan eind februari. De vereniging is, onder voorbehoud, bezig met een alternatief feestweekend van 20 t/m 22 mei. Carnavalsgroep De Geinsköp uit Didam geeft aan de activiteiten te annuleren en ook bezig te zijn met het zoeken van een alternatief.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)