De Post, gehuisvest in het voormalige postkantoor, behoudt alle zorgfuncties. Alleen verdwijnt de zogenoemde front office; burgers moeten voor het maken van een afspraak op termijn naar het gemeentekantoor. Daar komt ruimte vrij doordat ambtenaren meer thuis gaan werken en er meer flexibele werkplekken komen in het nieuwe kantoor. Ook komen er meer vergaderruimtes. De veiligheid voor de loketmedewerkers van De Post speelt ook een rol volgens Michiel Scholten, manager bedrijfsvoering bij de gemeente Winterswijk. "We hebben bij De Post een aantal incidenten gehad die maar net goed zijn afgelopen", verklaarde Scholten tijdens een digitaal politiek forum, waarbij de nieuwbouw van het gemeentekantoor werd toegelicht.
"De front office past bovendien goed in het gemeentekantoor", vervolgde Scholten. "De andere diensten blijven achter in De Post en dat zal niet tot grote problemen leiden. De samenwerking blijft. Er zullen goede afspraken moeten worden gemaakt. Bij meer gemeenten functioneert het goed op deze manier. De burgers moeten wel meegenomen worden naar het gemeentekantoor, want De Post is een merk geworden in Winterswijk."
Acht ton gereserveerd
Voor de verbouwing is ruim acht ton gereserveerd, er is dus nog 1,5 miljoen euro nodig. Commissielid Maud Schut van D66 wilde weten of 'zo'n grote verbouwing noodzakelijk is om de gestelde doelen te bereiken'. "Die verbouwing is écht noodzakelijk", antwoordde Scholten. "Het gemeentekantoor is nu traditioneel ingericht, het moet een functioneel gebouw worden. We moeten de stap zetten naar ontmoeten en samenwerken en daarvoor zijn deze ingrepen noodzakelijk om die winst te behalen."
Foto: Omroep Gelderland