"We verwachten dat ze ons financieel tegemoet komen, want dat hebben we echt nodig", aldus Wilfried Lubbers, voorzitter van de fusiecommissie. Hij wijst naar de nieuwe complexen van
DZC’68 en FC Winterswijk als voorbeeld van een multifunctionele accommodatie. “Een voetbalvereniging is de basis, maar er gebeurt veel meer. Voor de leefbaarheid in de kern is het heel belangrijk en daar hebben we de gemeente voor nodig.” Naast de fusie rondom Zeddam, volgen rond ’s-Heerenberg (MvR, VVL, Stokkum) en Didam (DVC’26 en Sprinkhanen) ook trajecten tot samenwerking. Investeringen in alle sportparken kunnen een kostbare aangelegenheid worden voor Montferland.
De revitalisatie van De Padevoort in Zeddam is een belangrijke pijler onder de fusie, waarbij door de fusiecommissie onder meer wordt gekeken naar de lichtinstallatie en de velden. Daarnaast volgt nog een belangrijke keuze voor de leden over de identiteit van de nieuwe club. Wat worden de nieuwe clubkleuren, wat wordt de nieuwe naam en wat wordt het nieuwe logo van de vereniging? “Dat wordt nu in volle sneltreinvaart opgepakt”, aldus Lubbers, die niet uitsluit dat SV Zeddam-Sint Joris de naam blijft. “Maar dat doen we in samenspraak met de leden.”
Leefbaarheid in BraamtDe keuze van de leden van Sint Joris is positief voor het fusietraject, maar heeft tegelijkertijd, net als de
sluiting van de kerk, een weerslag op de leefbaarheid in het dorp Braamt. “Wij zijn ervan overtuigd dat, als we samen met de gemeente blijven optrekken, het gaat lukken”, aldus Harm Peeters van de Dorpsraad Braamt over het behoud van de leefbaarheid. “Maar komt er een marginaal iets uit, dan vinden we het prima en trekken we de stekker eruit. Doetinchem ligt ook vlakbij ons. Een hoop mensen zeggen dat we dan wel in Doetinchem ons ding gaan doen.”
Foto: REGIO8