Ulft, Netherlands

Bewoners worden 'weggepest' van opgekochte camping in Winterswijk

Enkele Duitse bewoners van vakantiewoningen op camping Het Wieskamp in Winterswijk stonden donderdag in een kort geding tegenover campingeigenaar Capfun. De campinggasten hebben het gevoel dat ze worden weggepest, omdat het van oorsprong Franse familiebedrijf bezig is om de camping grondig te renoveren.
Davie Klein Gunnewiek | 27 oktober 2023 12:22 | Aangepast op 27 oktober 2023 12:22
Een achttal bewoners van de vakantiewoningen was donderdagmiddag naar de rechtbank in Zutphen gekomen. Het kort geding draaide om een mededeling van eigenaar Capfun dat de slagboom van de camping in de wintermaanden dichtgaat om een veilige situatie te creëren tijdens werkzaamheden op het campingterrein. "De bewoners hebben daardoor met hun auto geen toegang meer tot het campingterrein en kunnen niet bij hun vakantiewoning komen, terwijl ze daar wel stageld voor betalen", aldus de advocaat van de campinggasten. Tijdens de zitting bleek echter dat campingeigenaar de maatregel vorige week heeft ingetrokken.

De familiecamping werd in 2022 verkocht aan het Franse bedrijf Capfun. De nieuwe eigenaar wil de camping renoveren, chalets opknappen en uitbreiden met een groot zwembad. Volgens een aantal eigenaren van recreatiewoningen hebben ze bericht ontvangen van Capfun dat ze binnen een aantal jaren weg moeten zijn van het terrein.

'Onterechte vrees'
"De sluiting van de slagboom wordt nu door de campinggasten gebruikt om meer aandacht te vragen voor het geschil en daarvoor is dit kort geding niet bedoeld", aldus de advocaat van de eigenaar Capfun. "Er leeft een onterechte vrees bij de gasten dat ze in de toekomst van de camping worden verwijderd. De toezegging is gedaan dat ze mogen blijven, daar bestaat geen enkele twijfel over."

De advocaat en de eigenaren van de vakantiewoningen zien dat toch anders. "De campinggasten voelen zich al maanden behandeld alsof ze op korte termijn worden weggepest", aldus de advocaat. "Alle middelen worden aangegrepen om ze van het park te verdrijven. Pogingen om hierover in gesprek te gaan met Capfun heeft tot op heden niets opgeleverd."

Andere mogelijkheden
Ondanks dat de campingeigenaar op haar beslissing is teruggekomen vindt de rechter dat de camping naar andere mogelijkheden had moeten zoeken, dan het sluiten van de slagboom voor de veiligheid op het campingterrein.

"U kunt toch ook een bordje neerzetten bij de werkzaamheden als u een gat graaft in de weg?", aldus de rechter. "Of u kunt de bewoners een week van tevoren informeren over de werkzaamheden, zodat ze daar rekening mee kunnen houden. Ik zie niet in dat de veiligheid op het campingterrein wordt gegarandeerd als de slagboom dicht is."

'Ga in gesprek en maak afspraken'
Tot slot verzocht de rechter aan Capfun om een goed gesprek te voeren met de campinggasten over de toekomstplannen. "Bij uw gasten leeft het gevoel dat ze worden dwars gezeten", aldus de rechter.

"U kunt vinden dat ze weg moeten en niet passen in uw toekomstplannen, maar ga daarover met elkaar op een goede manier in gesprek en maak afspraken, bijvoorbeeld over financiële compensatie", aldus de rechter. Parkmanager Wissink gaf aan open te staan voor een gesprek.

De rechtbank kwam donderdag niet tot een vonnis. "De zaak wordt twee maanden aangehouden om te kijken of de gemaakte afspraken worden nagekomen", aldus de rechter. "Zoals het openblijven van de slagboom, het tijdig aangeven wanneer werkzaamheden plaatsvinden en een gesprek over de toekomstplannen."

Foto: Omroep Gelderland

Lees meer over:

Winterswijk|Camping|

Meest gelezen

Doetinchemse muziekdocent Arn schittert als CCR-bassist in Ziggo Dome

Jasper Hazelaar | Bart Sollman | 20 feb 2024 12:42

Lees ook

Woningbrand door kortsluiting in Winterswijk

In een woning in Winterswijk is donderdagavond brand ontstaan. Bij de brand is niemand gewond geraak...

Winterswijkers moeten cel in na afpersing voor drugsgeld

Twee mannen uit Winterswijk zijn veroordeeld voor het stelen van een pinpas om geld te pinnen. Een 4...

Achtervolging door politie eindigt in een weiland bij Groenlo

Een 32-jarige man en 31-jarige vrouw uit Enschede zijn dinsdag gearresteerd na een langdurige achter...

Station Lochem krijgt laagste cijfer in Achterhoek, Winterswijk-West scoort best

De treinstations in de Achterhoek behoren niet tot de besten van Nederland. Dat blijkt uit de jaarli...

Vijf auto's in de prak na aanrijdingen op de N319

Het verkeer op de N319 tussen Winterswijk en Groenlo heeft woensdagochtend flink hinder ondervonden ...

Meerdink speelt komend halfjaar bij hekkensluiter Vitesse

Aanvaller Mexx Meerdink speelt de komende maanden voor Vitesse. De twintigjarige Winterswijker wordt...