Ulft, Netherlands

Atletiekbaan bij Doetinchemse atletiekvereniging ARGO bijna weer in gebruik

Foto: REGIO8
Het terrein van de Doetinchemse Atletiekvereniging ARGO wordt flink op de schop genomen. De atletiekvereniging ondergaat de grootste renovatie ooit in haar geschiedenis, tot vreugde van voorzitter Henk Lubberdink.
Nick Hermsen | Viggo Zweverink | 21 mei 2024 16:36 | Aangepast op 21 mei 2024 16:36
"Het is een flinke klus van ongeveer drie maanden", laat voorzitter Lubberdink weten. "Er komt een totaal nieuwe baan, een nieuwe kooi voor het discuswerpen, het poolstokspringen, alles wordt vernieuwd." En die vernieuwing was volgens Lubberdink hard nodig. "Na dertig jaar is de baan wel aan renovatie toe, tussendoor was er al eens een toplaag vervangen maar opgegeven moment moet alles vervangen worden. Bijvoorbeeld voor de demping of afwatering", zegt de voorzitter. "En dan voldoet alles aan de eisen, en kunnen we weer dertig jaar vooruit."

Toch zullen niet alle aanpassingen te zien zijn. "Als je twee nieuwe kooiconstructies moet gaan maken, daar gaat zoveel fundering de grond in", zegt Lubberdink "Dat ziet niemand terug, maar het kost wel heel veel tijd." De renovatie is nog niet af, maar Lubberdink durft voorzichtig al aan de toekomstige aanpassingen te denken. "Wij zijn al best ver in het onderzoeken in het vernieuwen van onze kleedkamers, maar dan moet eerst het financiële plaatje duidelijk zijn.

Prijskaartje
Aan de renovatie hangt een aardig prijskaartje. De aanpassingen kosten meer dan een half miljoen euro. "Bijna alle kosten, wat de baan betreft, worden vergoed door de gemeente Doetinchem. Dat wordt in dertig jaar afgeschreven dus dat is een mooie investering", aldus Lubberdink. "Wij zorgen ervoor dat alles wat bovengronds komt, dus de bakken en kooiconstructies, wordt vernieuwd."

Lees meer over:

Atletiek|ARGO|

Meest gelezen

Bökkers opent samen met straaljagers Hoofdpodium

Redactie REGIO8 | 19 jul 2024 00:06

Gas geven en brommers kieken bij optreden Boer Harm op de Zwarte Cross

Nick Hermsen | Bart Sollman | 21 jul 2024 11:24

Persoon gewond na ongeval op eerste dag Zwarte Cross

Redactie REGIO8 | 18 jul 2024 18:32

Lees ook

Miniem verschil levert Esselink eerste gouden plak op

Marijke Esselink is zondagmiddag Nederlands kampioen geworden op de zestig meter horden tijdens het ...