Ulft, Netherlands

De Graafschap-trainer Vreman waakt voor 'goede' Smeets bij MVV

Na twee overwinningen op rij wil de kersverse subtopper De Graafschap de vorm zondag doortrekken op bezoek bij MVV Maastricht in Zuid-Limburg. Trainer Jan Vreman heeft veel geloof in een goed resultaat in het duel met zijn voormalig pupil en Ajax-beul Bryan Smeets.
Jasper Hazelaar | 22 september 2023 14:43 | Aangepast op 22 september 2023 14:43
“Als je de laatste twee wedstrijden kunt winnen, dan geeft dat wel vertrouwen”, zegt Vreman op zijn bekende nuchtere toon. “Zeker in de manier waarop we dat gedaan hebben.” Ondanks een proefperiode in Doetinchem keerde de inmiddels dertigjarige Smeets afgelopen zomer terug bij zijn oude liefde MVV. Trainer Vreman is op zijn hoede voor de aanvallende middenvelder: “Aan de bal kan hij absoluut het verschil maken, maar zonder bal heeft hij iets meer moeite. Daar moeten we dan van profiteren natuurlijk.” Of hij hem graag bij zijn eigen ploeg had gehad? “Zoals ik hem ken als speler, vind ik het absoluut een hele goede. Maar we hebben zelf nu ook een goede selectie.”

Vrijdag werd duidelijk dat De Graafschap, mede op initiatief van Guus Hiddink, het trainingscomplex wil verbeteren. Dit omdat selectiespelers nu niet kunnen douchen en eten op De Bezelhorst. Trainer Vreman juicht het toe: “Nu moeten we in de auto terug naar het stadion en dat is niet bevordelijk. Wat dat betreft zou ik het wel heel mooi vinden.” Of hij blij is dat Hiddink zich nadrukkelijk met de club bemoeit? “Het is altijd goed, maar we moeten uiteindelijk wel kijken waar het toe leidt.”

Familie Büttner
In plaats van Smeets kwam Simon Colyn deze zomer als nummer 10 naar De Graafschap. De Canadees lijkt na een schorsing zondagmiddag terug te keren in de basis ten koste van Donny Warmerdam. Verder is trainer Vreman niet van plan om te wisselen, waardoor Giovanni Büttner weer een basisplek lijkt te krijgen op rechtsbuiten, in dezelfde opstelling als zijn neef Alexander Büttner: “Dat is altijd mijn droom geweest, dus gelukkig kan ik het meemaken. We zijn enorm trots dat we samen in één team kunnen voetballen.”

Vermoedelijke opstelling: Bakker; Fortes, Schenk, Hillen, A. Büttner; Brittijn, Kaak, Colyn; G. Büttner, Flakus Bosilj, Önal.

Foto: REGIO8

Meest gelezen

Hoveniers weken druk voor drie dagen tuinbeurs in Ulft

Remco Geurts | Bart Sollman | 28 feb 2024 17:15

Lees ook

Verhalen verzetsstrijders vertelt vanuit cellen De Kruisberg

Op 2 maart 1945 werden 46 mannen 's ochtends vroeg uit gevangenis De Kruisberg in Doetinchem gehaald...

Vier gewonden na botsing tussen meerdere voertuigen op de N315

Het is zaterdagmiddag flink misgegaan op de N315 tussen Doetinchem en Zelhem. Meerdere automobiliste...

De Graafschap wint op eigen Vijverberg nipt van TOP Oss

Overtuigend was het niet, maar De Graafschap heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 van TOP Oss ge...

Ruim 150 mensen oefenen crisissituatie bij Slingeland Ziekenhuis

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem houdt zaterdagochtend een grote crisisoefening om medewerker...

Verkeerschaos in Doetinchem na aanrijding op kruising met verkeerslichten

Een scooterrijder is donderdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Oostelijke Randweg in Do...

Ongewijzigd De Graafschap moet beter tegen TOP Oss, Mahi klopt op de deur

Met het nodige fortuin hield De Graafschap drie punten over aan het thuisduel met FC Den Bosch, maar...