Aalten schenkt linde aan jarig Bocholt

Gepubliceerd: 18-01-2022 14:01. Bijgewerkt: 18-01-2022 15:35

Naar aanleiding van de achthonderdste verjaardag van de Stadt Bocholt is maandag een lindeboom geplaatst bij de Aa-strang in de Duitse stad, als geschenk van de gemeente Aalten. De boom symboliseert volgens de burgemeesters de samenwerking en vriendschap tussen beide steden.


“Een linde is vanouds het wapen van de gemeente Aalten en dat is ook ons symbool”, aldus burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten. “Bocholt heeft een beuk en om dan een boom te geven past ook wel een beetje bij het groen, allebei de gemeenten hebben groen in hun kleuren.” Burgemeester Thomas Kerkhoff van Bocholt is blij met de nieuwste aanwinst in zijn stad. De boom helpt mee aan de grootschalige aanleg waar ze mee bezig zijn. "We zijn zeer dankbaar omdat het goed in deze tijd past”, aldus de burgemeester. “Wij planten in Bocholt nu veel bomen, die we ook nodig hebben. Deze boom is er één van de achthonderd die we in het jubileumjaar bij ons aanplanten."

Ter ere van het achthonderdjarige jubileum van Bocholt worden er niet alleen bomen geplaatst, maar zijn er dit jaar meerdere feesten in de Duitse stad. “Het hele jaar door zullen er activiteiten zijn en daarvoor zijn alle Nederlandse burgers van harte uitgenodigd om het met ons te komen vieren”, geeft de Duitse burgemeester aan. “We organiseren heel veel verschillende activiteiten. We hebben cultuurevenementen en in mei hebben we de internationale vriendschapsweek.” Volgens Stapelkamp, die ook een uitnodiging heeft ontvangen voor de vriendschapsweek in mei, is er genoeg te beleven in de jubilerende stad: “Ik heb de dikke folder gezien, maar het is te veel om hier op te noemen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)