Zwemtocht tegen kanker door de Oude IJssel

Gepubliceerd: 30-06-2017 15:06. Bijgewerkt: 30-06-2017 16:21

Als zevende stad in Nederland wordt in Doetinchem een Swim to Fight Cancer-zwemtocht georganiseerd. De organisatie hoopt dat honderden deelnemers op zaterdag 9 september de zwemtocht over de Oude IJssel zullen afleggen.


"Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die overvallen wordt met deze ziekte", vertelt projectleider Margot Verhagen van de Swim to Fight Cancer-zwemtocht. "Het is ontzettend fijn om nu zelf in actie te kunnen komen." Doel van de tocht is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de bestrijding van kanker. Als ambassadeur van de tocht treedt zwemmer Roel van Beek naar voren. "Toen ik de Kanaal-oversteek deed, is mijn opa overleden aan kanker", aldus de langeafstandszwemmer over zijn reden om mee te doen. "Het heeft niet veel uitleg nodig waarom ik mij hier nu weer voor wil inzetten."

Voorafgaand aan de zwemtocht wordt het water in de Oude IJssel nog gecontroleerd door het Waterschap. "Uiteraard gaan we niet zwemmen als het water te slecht is", aldus Verhagen. "Dan gaan we de route afleggen met bootjes." Volgens Van Beek hoeven deelnemers zich geen zorgen te maken: "Ik zwem er nu al sinds 2012 in en ik heb nog nooit ergens last van gehad", aldus de langeafstandszwemmer. "Je komt weleens een dode vis tegen, maar als dat het enige is, is het geen probleem om in de Oude IJssel te zwemmen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)