Zwembad in Wehl extra open door hitte

Gepubliceerd: 15-09-2020 17:09. Bijgewerkt: 15-09-2020 17:20

De hoge temperatuur is voor zwembad De Byvoorde in Wehl een goede reden om de eerste drie dagen van de week de deuren te openen. Tientallen zwembadliefhebbers kwamen een duik nemen in het verkoelende water.


"Het is heel erg uniek dat we nu heropend zijn", aldus bedrijfsleider Monique Loda aan. "We zijn wel eens wat langer open gegaan in een seizoen, maar dat we opnieuw open gaan is voor ons een kers op de taart." Het water is wel iets kouder dan normaal, aangezien de verwarming al was uitgeschakeld. "Het water is ongeveer 21 graden, normaal ligt dat wat hoger. Maar de mensen zijn tevreden, want ook de zon doet goed zijn werk." Ben, een van de badgasten, is ook blij dat het bad opnieuw open is gegaan: "Meestal is het in de eerste weken van september nog prachtig weer. Het bad is ook heerlijk met dit weer."

Door de uitbraak van het coronavirus moesten zwemmers zich onder andere inschrijven per zwembadbaan, maar de organisatie kijkt tevreden terug op het seizoen. "Na verloop van tijd begon dat reserveren te wennen en vonden de gasten het zelfs fijn", aldus badmeester Rudi Wopereis. "Gedurende het seizoen werd het steeds beter. We mochten steeds meer mensen toelaten en dus is het nog best wel een redelijk seizoen geworden gezien de omstandigheden." Woensdag is het zwembad ook nog geopend, waarna de deuren voor dit seizoen definitief sluiten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)